-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın 30 Mart sabahı merakı -Video

10 Şubat 2009 12:19 tsi
Erdoğan'ın 30 Mart sabahı merakı -Video Başbakan Erdoğan, 29 Mart seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasından sonra yaşanacakları anlattı. Erdoğan, siyasi parti liderleri ile ilgili bir merakını da şöyle özetledi

Başbakan Erdoğan, "29 Mart seçimlerinden sonra bakın parti liderleri kaç gün milletin karşısına çıkamayacak. O gün geldiğinde hepimiz göreceğiz. Milleti bugün hatırladığını söyleyenler o gün ortalarda görünebilecek mi?" diye sordu.

Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki açıklamaları şöyleydi:

Türkiye aydınlık bir ülke olarak yürüyüşüne devam edecek. Biz millete odaklandık devlete değil. Millet ile ters düşenlerin bu çatı altında yeri olamaz. Ben arkadaşlarımız içinden hiç birinin, bir kaç istisna dışında, bunları partimizden ihraç ettik biliyorsunuz, alnımıza kara leke süreceğini düşünmüyoruz. Milletin gönlünden düşeni AK Parti çatısı altında tutmayız.

CHP gensorunun onurunu ayaklar altına düşürdü. Gensoru veriyor. partisinden gensoru hakkında konuşacak bir tane adam bulamıyor. Nasıl iştir anlamış değilim. Bu parlamento tarihinde bir ilktir. Türk siyaseti böyle şey görmedi.

Fatih büyk düşünmeseydi Fatih olmazdı. Yavuz büyük düşünmeseydi o fetihler gerçekleşmezdi. Bazen köşelerde falan senin gücün ne diyor. Çanakkale'de gücümüz neydi. Orada Gazi Mustafa Kemal "Ben size ölmeyi emrediyorum" emrini verirken gücünün farkında değilmiydi. Biz büyük düşünüyoruz. Büyük düşüneceğiz.

6 yıldır olduğu gibi büyümeye devam edeceğiz. Rakamlar henüz tam netleşmedi ama 750 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştık.

6 yıl boyunca yaptığımız reformlar sayesinde bu krizin etkisi ülkemize sınıurlı oldu. Bizden önceki DSP-MHP-ANAp hükümeti döneminde 16 banka fona devredildi. Bizim dönemimizde hiç bir banka fona devredilmedi. Çünkü eşeği sağlam kazığa bağladık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmeye kalkmasın.

Tüm dünyada enflasyon yükselirken biz de tek haneyi yakaladık. MB'nin döviz rezervi 68 milyar dolar. IMF'e borç 8.5 milyar dolardır. Bizi seçim ekonomisiyle suçlayanlar bu rakamlara iyi baksın.

Bizi turizm karşıtı olarak damgalayanlar şu rakamlara baksın. 2002'de 13 milyon kişi Türkiye'yi ziyaret etti. Şimdi 26 milyon kişi Türkiye'yi ziyaret etti.

Ben kriz bizi teğet geçecek dedim bazıları benimle dalga geçti. Rakamlar ortada... ben dolaşıyorum. Sağolsun Cumhurbaşkanım dolaşıyor. Bakan arkadaşlarım da dolaşıyor. Fellik fellik dolaşıyoruz. Her şey Türkiye için diyoruz.

Bu dönem daha farklı. Çankaya'nın oturduğu bir dönem değil. Tek dikiş değil çift dikiş gidiyoruz. Nereden nereye geldiğimiz ortadadır.

Türkiye ve Türkiye ekonomisi birilerinin hayal ettiği birilerinin tasavvur ettiğinden çok daha büyük olacaktır. Türkiye badireleri bir bir aşacak çok daha iyi yerlere gelecektir.

 

HABER 7

 



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs