En Sıcak Konular

Çankaya Belediye Başkanı ifade verdi!

10 Şubat 2009 13:06 tsi
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, belediyeye bayrak alımı ve dağıtımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, savcıya ifade verdi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, ''artık ulusalcılıktan ve bayraktan bahsetmenin de suçlar arasına girdiğini'' savunarak, ''Biz yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Burada da hukukçuların hâlâ var olduğuna inanıyoruz'' dedi.

Avukatı Ceyhan Mumcu ile Ankara Adalet Sarayı'na gelen Eryılmaz, belediyeye bayrak alımı ve dağıtımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden'e ifade verdi.

Eryılmaz, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Adliyeye neden geldiniz?'' sorusu üzerine Eryılmaz, ''Burası bizim ikinci adresimiz oldu neredeyse. Bugün, bayrak dağıttığımız için suçlanmamızla ilgili savunmamızı verdik. Bildiğiniz gibi artık içinde bulunduğumuz ortamda, ulusalcılıktan bahsetmek, bayraktan bahsetmek de suçlar arasına girdi. Biz yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Burada da hukukçuların hala var olduğuna inanıyoruz'' diye konuştu.

Muzaffer Eryılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Böyle bir suç olur mu? Biz özellikle tüm dünyanın gözünün ülkemizde olduğu bir gündemde, yıllarda, ulusal bilincimizle ilgili insanlarımızı bilinçlendirmek, bayraklarına ulusal bütünlüğe sahip çıkmak için yaptığımız bir uğraş. Böyle bir hata olabilir mi? Kaldı ki bunu yaparken de bütün kurallara, usullere uyarak arkadaşlarımız titizlikle davranmışlar. Her birini kime dağıtmışlarsa imzayla dağıtmışlar. Kimle görüşmüşlerse, muhtarlıklarla görüşmüşlerse, sivil toplum örgütleriyle görüşmüşlerse onların tutanaklarını tutmuşlar. Burada bizce gündem saptırmaya yönelik, daha doğrusu Muzaffer Eryılmaz hakkında bir suç bulun amacıyla yürütülen çalışmanın bir parçasıydı. Biraz da başarılı oldular. Çünkü adliye neredeyse ikinci adresimiz oldu. Gidip geliyoruz ama hala Türkiye'de hukukçuların var olduğuna inanıyoruz. İnşallah bunların içinden, hepsinden aklanarak çıkacağız.''

CHP yönetiminin, Çankaya Belediye Başkan adaylığı için Bülent Tanık'ı uygun gördüğünü anımsatan Eryılmaz, ''Bizim görevimiz, onun yanında, onunla beraber Çankaya'yı karanlık ellere teslim etmemek için uğraşmaktan geçer. Bizim vazifemiz o. Kendisine başarılar diliyoruz. Dolayısıyla bu bir bayrak yarışı. Ben 40 yıllık partiliyim. Biz durumumuzu biliyoruz, görevimizi biliyoruz. Yine ne yaparlarsa yapsınlar Çankaya'nın, hele bu gidişle Ankara'nın da inşallah CHP'nin elinde kalacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

Eryılmaz, daha sonra, arka camında büyük bir Türk bayrağı asılı olan makam aracıyla adliyeden ayrıldı.

aa



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,575 µs