müthiş icat! | " /> müthiş icat! | "/>

En Sıcak Konular

Aselsan'dan müthiş icat!

10 Şubat 2009 09:17 tsi
Aselsan'dan müthiş icat! 
Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacı doğrultusunda çok önemli bir buluşa imza attı.

Başta terörle mücadele olmak üzere; kara, hava ve denizde kullanılabilen, keşif ve gözetleme sistemleri insansız araçta dışa bağımlılığı bitirecek.

Savunma sanayiinde insansız sistemlerin yeri ve önemini dikkate alan Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacı doğrultusunda çok önemli buluşlara imza attı. Başta terörle mücadele ve asimetrik savaş şartları olmak üzere keşif-gözetleme-istihbarat, savunma, lojistik destek görevlerinde her türlü şartta çalışabilen insansız sistem çalışmasında büyük mesafe kaydetti. İnsansız sistemlerin, askeri personel için rutin, zor ve tehlikeli görevlerde, korkma, çekinme, yorulma gibi unsurları bertaraf etmesi sebebiyle her geçen gün cazip hale geldiği belirtiliyor.

DIŞA BAĞIMLILIK BİTİYOR

İnsansız sistemler konusunda da TSK’nın dışa bağımlılığını en aza indirmeyi hedefleyen Aselsan’ın üzerinde çalıştığı insansız sistemlerin ortak özelliğini ise, uzaktan kontrol edilebilmeleri, kendi başına karar verebilmeleri, uygulama yeteneğine sahip olabilmeleri ile her şarta göre, değişik ebatlarda üretilebilmeleri oluşturuyor. Bu araçlar, karada kontrol için “İzci”, savaş aracı “Gezgin”, havada “Balonlu Keşif Gözetleme Sistem” ile denizde “Denizci Sualtı” ve “Denizci Suüstü insansız Araçlar” olarak sıralanıyor.

Karada, denizde ve havada karar veriyor

Aselsan’ın üzerinde çalıştığı insansız araçlardan İnsansız Kara Aracı İzci, hedef noktaya ulaştığında üzerinde yer alan faydalı yükleri komuta merkezine aktarıyor, kumandalı ya da otonom olarak kendi başına hareket ediyor. Gece ve gündüz çevre düzenlemesi yapıyor. Diğer insansız araç Gezgin, uzak mesafeden savunma ve gözetleme yapılabiliyor. Kaşif Balonlu Keşif Gözetleme Sistemi, yere sabitlenen balon üzerine yerleştirilmiş sistemle insan ve hareket tespitini mümkün kılacak. Böylece karakol gibi yerleşik alanlarda izleme yapıp diğer sistemlere iletebilecek. Denizci Sualtı ve Suüstü araçlar ise Türk karasuları, limanları ile kritik tesislerin emniyetini sağlayacak.

Türkiye



Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,766 µs