En Sıcak Konular

Ersöz hastaneden hapishaneye gönderildi

9 Şubat 2009 21:59 tsi
Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersoz için hastane tam teşekküllü hastanede ameliyat raporu verirken savcılık Ersöz'ü Silivri Cezaevi'ne gönderdi.

Ergenekon operasyonunun 6. dalgası yapılmadan bir gün önce Moskova'ya kaçıp 5.5 ay sonra Ankara'da yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, tutuklandıktan sonra cezaevinde kalbinden rahatsızlanmış ve Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Daha önce kalp krizi geçirdiği belirtilen Ersöz'ün damarlarında yeniden daralma olduğu yapılan anjio sonrası ortaya çıkınca, emekli tuğgeneral yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Aynı zamanda prostat kanseri de olan Levent Ersöz, gözaltına alındığından bu yana 18 kilo zayıflamıştı.

Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Ersöz'ün ameliyat edilmesine karar verildi. Ancak Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, hastanenin kroner arter hastalığı, hiper tansiyon ve prostat kanseri raporuna rağmen Ersöz'ün önce Silivri Cezaevi'ne nakledilmesini kararlaştırdı. Nakil kararı güvenlik gerekçesiyle alındı. Ersöz, ambulansla akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'ne nakledildi.

Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, sevki durdurmak için elinde dilekçe ile adliye adliye dolaştığını belirterek, "Hasta bir kişinin cezaevine nakledilmesi kötü sonuçlar doğurur" diyerek tepkisini dile getirdi. Dizdar, hastanenin ayrıca prostat ameliyatı ve tedavisi uygundur şeklinde raporunun da bulunduğunu hatırlattı. Ersöz'ün yazışmaların ardından da gerekli görüldüğü taktirde GATA'ya sevkedilmesi bekleniyor.

Haberturk



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs