En Sıcak Konular

Baykal AB'ci oldu

9 Şubat 2009 21:09 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Avrupa Birliği'nin (AB) sürecinin partiler üstü bir konu olduğunu söyledi.

Baykal, AB sürecine destek vermenin muhalefetin de görevi olduğunu vurguladı.

Ana muhalefet lideri Baykal, Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi. Baykal, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Türkiye'nin AB sürecini Baykal ile görüştüklerini belirten Rehn, Türkiye'nin yasal ve demokratik reform sürecine tekrar bir ivme kazandırdığını hatırlattı. Enerji işbirliğini de görüştüklerini ifade eden Fin komiser, "Türkiye ve AB'nin enerji güvenliğini sağlamak için enerji işbirliğini arttırmak istiyoruz. Enerji başlığını da görüştük." diye konuştu. Görüşme sırasında Kıbrıs sorunun da gündemi geldiğini aktaran Olli Rehn, çözümün Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Türkiye için önemli olduğuna inandığını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Baykal, ziyaretinin Türkiye-Avrupa ilişkilerine verdikleri önemi gösterdiğini söyledi. İlişkilerde zorluklar çıktığı bir dönemde ziyaretini gerçekleştirdiğini belirten ana muhalefet lideri, zorlukların "olumlu bir yaklaşım sergilenerek çözülmesi" gerektiğini vurguladı. 71 yaşındaki lider, tam üyeliğin önünün de açılması gerektiğini kaydetti. Kıbrıs'a değinen Deniz Baykal, "Kıbrıs sorunu, Türkiye-AB ilişkilerin için yeni handikaplar oluşturmamalı. Bu yıl sonunda Kıbrıs'taki gelişmeler çerçevesinde AB ile olan ilişkilerimiz tekrar gözden geçirilmemeli." dedi. Müzakere sürecinde yeni başlıkların açılmasını beklentisini dillendiren CHP lideri Baykal, "2 başlığın yanı sıra yeni başlıkların açılmasını da bekliyoruz. AB ve Türkiye için enerji konusu çok önemli. Nabucco projesini destekiyoruz. Enerji başlığının da en kısa zamanda görüşülmeye başlanmasını umuyoruz. Türkiye'nin enerji konusunda Avrupa ile işbirliğinin yolu açılmalı." diye konuştu.

CHP lideri Deniz Baykal, Avrupa ile ilişkilerin partiler üstü olduğunu da belirterek, "Zaten zor olan müzakere sürecine destek vermenin görevimiz olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ortak basın toplantısı ardından CHP'nin çarşaf açılımına ilişkin bir soruyu Rehn, bu konuda yorum yapmak istemediğini belirterek cevapladı.

cihan



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,541 µs