Ordu göreve! | " /> Ordu göreve! | "/>

En Sıcak Konular

İP'çi sanık: Ordu göreve!

9 Şubat 2009 20:31 tsi
İP'çi sanık: Ordu göreve! Ergenekon davasında savunma yapan İP'li Fırat orduyu tahrik edecek ifadeler kullandı. Fırat siyasetçi olmaktan çok, ordu muhabirlerini kıskandıracak kadar "konusuna" hakim bir profil çizdi. Savunmasının sonunda ise bakın nasıl bir çağrı yaptı...

Ergenekon'un tutuklu sanığı İP'li Adnan Akfırat, savunmasında orduyu tahrik edici ifadeler kullandı..
 
Ergenekon davasının bugün görülen duruşmasında İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurul Üyesi tutuklu sanık Mehmet Adnan Akfırat, savunmasını yapıyor. Davanın özünün Ergenekon şeması olduğunu belirten Akfırat, şemanın ise Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik suç unsuru taşıdığını iddia etti.

Ergenekon davasının bugün yapılan 50'inci oturumunda savunmasına başlayan Adnan Akfırat, Ergenekon şeması ile ilgili bazı iddialarda bulundu.

Ergenekon şemasının MİT tarafından hazırlandığını iddia eden Akfırat, şemada eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da isminin yer aldığını öne sürdü. Akfırat, "MİT, Genelkurmay Başkanı'na böyle bir suçlamayı yöneltebilir mi?" diye konuştu.

Şema içerisinde İP Genel Başkanı Perinçek ile kendi isminin de açık olarak belirtildiğini ifade eden Akfırat, "MİT tarafından hazırlanan belge Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilmiş ancak görev süresi biten Hilmi Özkök ayrılıp giderken bu raporu da beraberinde götürmüştür. Olabilir mi böyle bir şey? Demek ki Özkök, bu şemayla kendisini irtibatlı kabul ediyor." şeklinde konuştu.

Akfırat, Amerika'nın Irak'a müdahalesinin söz konusu olduğu dönemde Başbakan Bülent Ecevit'in konuya olumsuz baktığını ve Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir çalışma grubunun kurularak Amerika'nın Irak'a girmesinin doğurabileceği olumusuz sonuçların tartışılmış olduğunu ileri sürdü.

Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun o dönemde Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olmamasını istediğini; ancak Aytaç Yalman yerine Özkök'ün Genelkurmay Başkanı seçildiğini iddia eden Akfırat, "Amerika'yla yapılan anlaşma bozulduğu için 4 Temmuz'da Türk askerlerinin başına çuval geçirilmiştir. Askerler bu çuvalı başlarından çıkarmış; ancak Hilmi Özkök, başından çuvalı çıkaramadığı için bazı kişiler hakkında birçok suçlamada bulunmuştur." dedi.

Türkiye'nin vatanseverlerinin ucu açık bir soruşturmayla birer birer tutuklandığını söyleyen Akfırat, operasyonların dalga dalga devam ettiğini ve ne zaman biteceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Adnan Akfırat, "Vatanseverlik öldürülmeye çalışılıyor biz bu insanlara nasıl askerlik yaptıracağız? Türk ordusu nasıl ayakta kalacak? Ağır iftira ve suçlamalara karşı Genelkurmay'ın büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Genelkurmay hak ve yetkilerini kullanmalıdır." diye konuştu.

cihan



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs