Hilmi Özkök'ü hedef aldılar | " /> Hilmi Özkök'ü hedef aldılar | "/>

En Sıcak Konular

Gene Hilmi Özkök'ü hedef aldılar

9 Şubat 2009 17:28 tsi
Gene Hilmi Özkök'ü hedef aldılar Ergenekon davasında tutuklu sanık Mehmet Adnan Akfırat, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni davaya müdahale etmeye çağırdı.

Darbeye zemin hazırlamak için faaliyet yürüttüğü ileri sürülen bir örgüte üye olmakla suçlanan Akfırat'ın bu çağrısı, iddianamenin özeti gibiydi. İşçi Partisi merkez karar kurulu üyesi Akfırat, Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök'ü ve MİT'i de tertipçilikle suçladı.

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Adnan Akfırat Ergenekon Terör Örgütü iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında 24 Mart 2008'de tutuklanmıştı. "Halkı silahlı isyana tahrik" ve "iddia edilen ETÖ'nün medya ile ilişkilerini sağlamakla" suçlanıyordu. Asrın Davası'nın 50. duruşmasında hakim karşısına çıkan Akfırat iddiaların hiç birine cevap vermedi.

HİLMİ ÖZKÖK VE MİT'İ SUÇLADI

Adnan Akfırat karanlık ilişkiler ağını deşifre eden Ergenekon Şeması'nı MİT'in hazırladığını ve şemanın Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik suç unsuru taşıdığını iddia etti. Akfırat Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök'e de ithamlarda bulundu.

ADNAN AKFIRAT: İddianamede bir tek Hilmi Özkök övülüyor. Bu şema, Orgeneral Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olması için imal edilmiş bir şemadır.

AKFIRAT: KIVRIKOĞLU'NUN İSMİ ŞEMADA

15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Ergenekon Şeması'nda Encümen-i Daniş üyesi Genelkurmay Eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun isminin yer aldığını savundu...

ADNAN AKFIRAT: Bu şema, büyük bir suçtur. MİT, Genelkurmay Başkanı'na böyle bir suçlamayı yöneltebilir mi?

ÖZKÖK PAŞA'YI HEDEF ALDI

Adnan Akfırat, İşçi Partisi ve kendisine ait adreslerde ortaya çıkan TSK'ya ait gizli belgeleri izah edemedi. Ancak Perinçek gibi hedef saptıran bir savunma yaparak Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök'ü suçladı.

ADNAN AKFIRAT: MİT tarafından hazırlanan belge Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilmiş ancak görev süresi biten Hilmi Özkök ayrılıp giderken bu raporu da beraberinde götürmüştür. olabilir mi böyle bir şey? demek ki Özkök, bu şemayla kendisini irtibatlı kabul ediyor.

Akfırat, Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayından da Hilmi Özkök'ü sorumlu tuttu.

ADNAN AKFIRAT: 4 temmuz'da Türk askerlerinin başına çuval geçirilmiştir. Askerler bu çuvalı başlarından çıkarmış; ancak Hilmi Özkök, başından çuvalı çıkaramadığı için bazı kişiler hakkında birçok suçlamada bulunmuştur.

ERGENEKON KLASİĞİ: GENELKURMAY MÜDAHALE ETSİN!

Darbeye zemin hazırlamakla suçlanan bir yapılanmadan tutuklanan Akfırat, bir çok sanık gibi duruşma salonunda TSK'ni gündeme getirip tahrik içerikli konuşmalar yaptı. Davanın TSK'yı hedef aldığını iddia eden sanık yargı bağımsızlığını çiğneyerek Genelkurmay'ı davaya müdahale etmeye çağırdı.

ADNAN AKFIRAT: Türk ordusu nasıl ayakta kalacak? Ağır iftira ve suçlamalara karşı Genelkurmay'ın büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Genelkurmay hak ve yetkilerini kullanmalıdır.



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,559 µs