En Sıcak Konular

Hacker çetesine büyük darbe

9 Şubat 2009 16:49 tsi
Kocaeli Emniyeti bir çeteyi başarılı bir operasyon ile çökertti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Bilişim Suçları ile Mücadele Ekipleri, düzenledikleri operasyonda örgütlü olarak başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek sahte kredi kartı üreten ve kredi kartı dolandırıcılığı ile resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddia edilen bir çeteyi başarılı bir operasyon ile çökertti.

Son günlerde emniyet müdürlükleri ve cumhuriyet savcılıklarına yapılan müracaatlarda, şahısların kredi kartlarından kendilerinin bilgisi dışında alışveriş yapıldığı, para çekildiği şikâyetleri üzerine Bilişim Suçları Şubesi harekete geçti. Takibe alınan bir internet sitesi üzerinden Kocaeli, İstanbul ve İzmir'deki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 9 kişi ile birlikte 2 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet masaüstü, 1 adet avuç içi bilgisayar, 1 adet pos cihazı, 2 adet sahte çek ele geçirildi. Olayla ilgili olarak daha önce 1 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Polisin yaptığı uzun süreli takip sonucu gerçekleştirilen operasyonda, şahısların sahte alışveriş ve kontör yükleme siteleri kurarak, siteye giriş yapan ve alışveriş yapmak için kredi kartı bilgilerini veren kişilerin, kredi kartı bilgilerini, kimlik ve telefon bilgilerini alarak, ellerinde bulunan encoder cihazı ile kopyalayarak sahte kredi kartı yaptıkları, bu kartları kullandıkları tespit edildi.

Yapmış oldukları siteler üzerinden yaklaşık bin kişinin kart ve kimlik bilgilerini alan çete elemanlarının uluslararası bağlantılarının olduğu ve yurt dışından hacker vasıtası ile başkalarına ait kredi kartı bilgilerini satın alarak, yurt içinde tespit ettikleri kimliklere para havalesi yaptıkları belirtildi.

Gözaltına alınan şahısların her birinin hacker olduğu gibi ayrıca 200 adet firmanın web tasarım işini yaptıkları da öğrenildi. Şahısların bu sayede dışarıya karşı, kanuni işler ile uğraştığı imajını verdikleri kaydedildi. Zanlılar bugün Kocaeli Adliyesi'ne çıkarıldı.

8Sütun



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs