Bild'i rahatsız eder mi? | " /> Bild'i rahatsız eder mi? | "/>

En Sıcak Konular

O kampanya Bild'i rahatsız eder mi?

9 Şubat 2009 16:01 tsi
O kampanya Bild'i rahatsız eder mi? Doğan Grubu televizyonları Gazze için başlattığı kampanya kimleri rahatsız edebilir?

M. Nedim Hazar / Zaman

Peki Axel de yardım edecek mi?

Aydın Bey her fırsatta gazetesinin sahiplerinin okurlar olduğunu söyleyip durur. Son Davos olayı akabinde kendi yazar-çizer takımıyla gazetesinin sahibi olarak gördüğü okurlar arasındaki makas farkını görmek için -tüm filtrelemelere rağmen- internetteki okur yorumlarına bakması yeterliydi sanırım.
Gerçi Ergenekon iddianamesi çok daha farklı şeyler söylüyor ama adı üstünde bu bir iddianame ve zaten kimsenin çok fazla inandırıcı bulduğu yok. Yoksa Aydın Bey'in kendisine gelen Ergenekon ricacılarına 'Bu gazete benim değil aslında' demesi pek mantıklı değil. İddianamenin ciddiyetsizliği '1 Numara'dan 17 kez bahsedilmesine rağmen Aydın Bey'den tam 92 kez bahsetmesinden belli kanımca.

Doğan Holding çok hayırlı bir yardım kampanyasına önayak oluyor bugünlerde; Kızılay'ın başlattığı Gazze'ye yardım kampanyasına destek için yayınlar yapıyor, para topluyor. Baştan söyleyeyim; kimse bu işin altında başka dümen aramasın. Hele hele hiç ama hiç kimse 'Bu adamlar Davos sonrası öyle bir Siyonist muhibbi görüntüsü verdi ki, biraz PR çalışmasına ihtiyaçları vardı' şeklinde şeytanın bile aklına gelmeyecek komplolar da üretmesin.

İşe yaramaz yani...

Eminim Sayın Doğan başta olmak üzere tüm aile sadece yardıma önayak olmak değil bizzat ellerini ceplerine atarak da bu kampanyayı nasıl can-ı gönülden desteklediklerini tüm âleme gösterecek.

İnsanlık da bunu gerektiriyor zaten...

Bence "Senin yazar-çizerlerin günün 24 saati 'Filistin teröristtir, Hamas 'tu kaka'dır, İsrail kendini savunuyor, iktidar büyük yanılgı içinde, Başbakan'ın ruh hali bozuk, dinlenmesi lazım', türü saçmalıklar ile tam aksini söylerken bu yardım ayağı da neyin nesi?" şeklindeki eleştirileri de önemsememeli Aydın Bey.

Madem Hürriyet'in sahibi okurları, yani bu millettir; onların hissiyatına râm olmak gerekir!

Belki şöyle bir küçük sıkıntı yaşayabilirler:

Malum Doğan Grubu bir şekilde Alman Axel Springer Grubu ile içli-dışlı ve ortaklıkları var. Grubun yayın organı Bild, İsrail hükümetini ölümüne savunan bir politika izliyor. Ki zaten grubun yayın ilkelerinden birinde apaçık "İsrail'in çıkarlarını dünya üzerinde korumak" şeklinde bir madde var.

Sıkıntı dediğim de burası zaten. İhtimal ki son dönemde İsrail hükümetinde bile şiddetli şekilde Türkiye ve Tayyip Erdoğan eleştirisi yapan Bild bundan rahatsız olabilir. Zira Bild'in yayın yönetmeni Kai Diekmann, Hürriyet yönetim kurulu üyesi. Ve hatırlayacaksınız Hürriyet'in 60. yıldönümü dolayısıyla verdiği ilavede apaçık şöyle yazmıştı: "Ve biz Almanların, Hürriyet'in siyasi İslam tehlikesine karşı yürüttüğü mücadeleyi bizim için de yürüttüğünü anlamamız gerekiyor!"

Aslında sadece 'siz Almanlar' değil 'Biz Türkler' de çok iyi anlıyoruz Sayın Dikmann!

Siyasi İslam'dan ne anladığınızı, mücadeleden neyi kastettiğinizi anlamlandıracak çok deneyim ve argüman var elimizde. Sözgelimi 28 Şubat süreci... Andıçlar, Ergenekon davasındaki savunmalara yaklaşım şekli vs. vs...

Siz bu satırları okurken muhtemelen Doğan Grubu televizyonları Gazze için kampanyayı başlatmış ve Türk milletinin hamiyetperverlik hisleri ile yapacağı yardımları Kızılay'a aktarmış olacaklar. Ki zaten bu millet, Doğan Grubu ya da başka grup fark etmez, tarihin her dönemi mazlumun, kimsesizin, yoksulun, ezilenin yanında olmuştur.

Keza yine eminim Aydın Doğan Bey şanına yakışır bir miktar maddi yardımı Kızılay hesabına aktarmıştır.

Bence öyle yani...

Lakin Sayın Kai Dikmann telefonla bağlanıp bizzat ortaklarının önayak olduğu bu kampanyaya yardım eder mi, yoksa içten içe bozulur mu onu tam bilemiyorum... Aksi halde şöyle bir fitne düşünce gelebilir milletin aklına:

Yıllar yılı Hürriyet'in sahibini okurları bildiniz siz!

Yıllarca Mesut Bahtiyar'dan şarkılar dinlediniz...



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs