flaş açıklama! | " /> flaş açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Ağar tarafından flaş açıklama!

9 Şubat 2009 16:03 tsi
Ağar tarafından  flaş açıklama! Susurluk davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili bugün yargılanmasına başlanan Mehmet Ağar Susurluk iddialarına cevap verdi.

Ağar'ın, Susurluk davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak" suçundan yargılanmasına, terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Ağar muhbirleri açıkladı

Mehmet Ağar Susurluk Davası nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Bugüne kadar susmuştu. Ağar şu anda hakime konuşuyor.

Mehmet Ağar tam 12 yıl sonra ilk ve son kez mahkeme karşısına çıktı. Ağar mahkemede verdiği ifadede "hukuk dışı hareket etmediğini" söyledi. Üst üste Korkut Eken'i savunan Ağar o dönemde Tarık Ümit ve Yaşar Öz'ü muhbir olarak kullandıklarını da açıkladı. Konuşması bitince Ağar mahkeme heyetine 'bundan sonraki duruşmalara katılmak istemediğini" söyledi. Mahkeme bu isteği kabule etti.

Ağar'ın ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak'' suçundan yargılanmasına, terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görüldü.

KORKUT EKEN'LE GELDİ

Saat 14.00'teki duruşma için Mehmet Ağar saat 13.40 civarında Adliye'ye geldi.. Mehmet Ağar'ın yanında Susurluk davasında 6 yıl hapis cezası alan eski MİT'çi Korkut Eken'in de olması dikkat çekti...

MUHBİRLERİ AÇIKLADI

İşte Ağar'ın ifadesi:

- Çatlı'yı basından tanıyorum

- Hayatım boyunca hukuka uygun davrandım.

- Şahin ve Eken'in terörle mücadelede çok katkısı oldu.

- Eken başbakanın oluruyla görev yaptı

-Tarık Ümit ve Yaşar Öz'ü muhbir olarak kullandık.

- Hakkımdaki iddialara gülüp geçiyorum. Bu zamana kadar örgüt kullanmak gibi bir çılgınlık içinde olmadım.

- O dönemde PKK Bucak aşiretini kendine çekmeye çalışıyordu. Aşiret bölgede korucu olarak görev yapmaya başladı.

- Ömer Lütfi Topal cinayetiyle ilgili yasaya aykırı eylemim olmadı

- Bilmeyerek görev ihmalim olmuş olabilir.

- Susurluk kazasında bulunan silahtan haberim yok.

- Kayıp silahlar hakkında bilgim yok, Emniyet Genel Müdürü olarak depoları takip edemem.

- Devlet için hizmet ettim, beraatime karar verilsin!

- Örgüt ve çetelerin en önemli hedefiyim

-Korkut Eken kahraman bir subaydır.

SONRAKİ DURUŞMALARA KATILMAYACAK

Ağar'ın ifadesinin ardından mahkeme heyetine bundan sonraki duruşmalara katılmamak istediğini söyledi. Mahkeme de bunu kabul etti ve duruşma 13 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi.

Duruşmayı aynı dava kapsamında yargılanarak mahkum olan Korkut Eken ile çok sayıda izleyici de takip ediyor.

Savunmasına başlayan Mehmet Ağar, Abdullah Çatlı'yı sadece basından tanıdığını söyledi. Ağar hayatı boyunca hukuktan ayrılmadığını söyledi.

Ağar ayrıca, "İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in terörle mücadelede çok katkıları oldu. Eken, Başbakan'ın oluruyla görev yaptı." dedi.

Ağar, Tarık Ümit ve Yaşar Öz'ü muhbir olarak kullandıklarını da söyledi.

Kayıp silahlar hakkında bir bilgisinin olmadığını savunan Ağar, Emniyet Genel Müdürü olarak depoları kontrol edecek bir durumunun olmadığını da ileri sürdü.

Mehmet Ağar'ın, Susurluk davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili, ''Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu'' gerekçesiyle yargılandığı davada, Çağdaş Hukukçular Derneği ile bazı avukatların müdahil olarak katılma talepleri reddedildi.

Mehmet Ağar'ın, terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen yargılanmasına devam ediliyor.

Duruşmada, Avukat Selçuk Kozağaçlı, Hüseyin Şimşek ve İsmail Hakkı İlçi için 342 avukat olarak müdahil talebinde bulunduklarını belirterek, ''Bu kişiler Mehmet Ağar'ın mensubu olduğu iddia edilen suç örgütünce öldürülmüştür'' iddiasında bulundu. Avukat Kozağaçlı'nın konuşmasında bazı bilgiler verdiği sırada Mehmet Ağar'ın avukatları ayağa kalkarak ''Esasa giriliyor'' diyerek itiraz ettiler. Bunun üzerine müdahil avukatlarından biri de Ağar'ın avukatlarını müdahale etmemelerini istedi.

Bunlar üzerine, Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, herkesin sessiz olmasını isteyerek, Kozağaçlı'ya sözlerine devam etmesini söyledi.

Kozağaçlı, ''Mahkemeden beklentimiz şu; ülkenin en karanlık döneminde suç işlemiş olan bu kişilerin tüm halka karşı suçlardan yargılanması. Bu nedenle Şimşek ve İlçi adına müdahil olarak duruşmalara katılmak istiyoruz'' dedi.

Avukat Rıza Karaman da Çağdaş Hukukçular Derneği adına davaya müdahil olma talebinde bulundu.

''Faili meçhul şekilde'' yaşamını yitiren Hasan Ocak'ın ağabeyi Hüseyin Ocak adına duruşmaya katılan bir başka avukat da ''Hasan Ocak'ın, Ağar'ın Emniyet Müdürü olduğu dönemde uygulanan fiiller sonucunda öldüğünü düşündüklerini'' iddia etti. Sözkonusu avukat, Hüseyin Ocak adına davaya müdahillik talep ederek, ''Mehmet Ağar'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanması gerektiğini düşünmekteyiz'' dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, ''müdahale taleplerinin yasada belirtilen koşulları taşımadığını ifade ederek, reddine karar verilmesini istedi.

Duruşmada söz alan Ağar'ın avukatları Kadir Toluç ve Abdullah Egeli de müdahil taleplerinin Ceza Muhakemesi Kanunu'na (CMK) uygun olmadığını savunarak, reddine karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme heyeti, açıkladığı ara kararında, müdahillik taleplerini, CMK'nın 250. maddesi uyarınca, ''sanığın yargılandığı suç bakımından katılma talebinde bulunanların doğrudan zarar gördükleri sabit olmadığından'' reddetti.



Bu haber 1,102 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs