En Sıcak Konular

'Başbakan Tevrat'taki On Emir'i okusun'

9 Şubat 2009 13:30 tsi
CHP Grup Başkanvekili Okay, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin geçmişine saldırarak, Cumhuriyet'in kazanımlarından dolaylı olarak intikam almak istediğini'' iddia etti.

Okay, TBMM'de yaptığı açıklamada, İstanbul'da hafta sonu 40 milletvekiliyle gerçekleştirilen parti çalışmasını ve Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sözlerini değerlendirdi.

Halkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, büyük sevgi ve ilgi gösterdiğini, bunun, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde sandığa yansıyacağını ifade eden Okay, İstanbul'daki toplantılarda binlerce insanın, ''Hırsızların korkusu Kılıçdaroğlu'' diye slogan attığını söyledi.

Okay, vatandaşların, yolsuzluk ve hukuksuzluklara karşı büyük tepki içinde olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

''Davos'ta, Peres'e Tevrat'taki On Emir'den altıncısını hatırlatan Başbakan'a, madem eline Tevrat'ı aldı ve Tevrat'taki emirleri önemsedi, O halde sekiz, dokuz ve onuncu emirleri de okumasını tavsiye ediyorum. Sekizinci Emir: 'Çalmayacaksın' diyor. Dokuzuncu Emir: 'Yalan söylemeyeceksin' diyor. Onuncu Emir: 'Başkasının hakkını gasp etmeyeceksin' diyor. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını görünce, anlaşılan Sayın Başbakan'ın vücut kimyası bozuldu.''

Başbakan Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na yönelik söylemlerde bulunurken ''iftira ettiğinden'' söz ettiğini ifade eden Okay, ''Eğer Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri iftiraysa, neden AK Parti'nin iki genel başkan yardımcısı görevlerinden ayrıldı? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek neden suspus oldu?'' diye sordu. Okay, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını belgeleriyle ortaya koyduğunu savunarak, ''Sayın Başbakan, yüksek perdeden bağırarak, üslubu bozarak, hakaretamiz konuşarak, Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu gerçekleri gözden kaçıramaz'' dedi.

Okay, Başbakan Erdoğan'ın, ''CHP'nin geçmişine saldırarak Cumhuriyet'in değer ve kazanımlarından dolaylı olarak intikam almak'' istediğini de ileri sürdü.

Çağdaş yaşamı ve demokrasiyi, modern Türkiye'yi yaratan CHP'nin kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden Okay, Erdoğan'ın üslubunun, seçimlerde karşılaşacağı olası oy kaybının endişesinden kaynaklandığını iddia etti.

aa



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs