En Sıcak Konular

Karayalçın adaylıktan çekiliyor mu?

9 Şubat 2009 12:07 tsi
Gökçek, Karayalçın'ın 'kavgalı' bir şekilde adaylıktan çekileceğini iddia etti. Sebebi ise...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Karayalçın'ın seçimlerden kaçma hesapları yaptığını söyledi.

Gökçek, "Karayalçın oy oranı düştüğü için CHP'de bir huzursuzluk çıkarıp kaçma hesabını yapıyor" dedi. Melih Gökçek yaptığı açıklamada Karayalçın'ın yaptırdığı anketlerden istediği sonuçları alamadığını belirterek, "Karayalçın araştırma yaptırıyor, Ankara'daki oy oranı düşüyor. Bu nedenle kaçmaya çalışıyor. Özellikle ilçe belediye başkan adaylarını bahane ederek, CHP'de bir huzursuzluk çıkarıp kaçmanın hesabını yapıyor" dedi.

ADAYLIK BARON PROJESİ

Gökçek, Karayalçın'ın adaylığının 'Baron' projesi olduğunu ifade ederek, "Baronların şartı Murat Karayalçın'ı tek başına Ankara'dan aday yapmaktı. Bunun için Zeki Sezer'i devreye soktular ve 'Ankara hariç nerede aday gösterirsen göster' dediler. Üçüncü aşama AK Parti dışındaki adaylar parlatılacaktı. Dördüncü aşama ise Melih Gökçek'i aday yaptırmamak vardı. Gökçek'in aday yapılmaması halinde plan son aşamasına gelmiş olacaktı. Dördüncü aşama hayata geçirilmiş olsa idi Melih Gökçek'i başka partiden aday yaptırma gündeme gelecekti. Ama bu oyunun dördüncü aşamada bozulması ile baronların planı suya düşmüş oldu" dedi.

PARTİ İÇİ RAHATSIZLIK

Murat Karayalçın'ın CHP'den aday olması, parti içi rahatsızlığa da neden olmuştu. Karayalçın'ın adaylığından rahatsız olanların en önemli gerekçesi 2004 seçimlerinde DEHAP'la işbirliği yapmasıydı. CHP lideri Baykal, Karayalçın'ın DHAP'la ittifakı için "Bu adam İmralı'dan emir alıyor" demişti. Karayalçın'ın CHP'ye katıldığı gün düzenlenen toplantıda bazı partililer, 'PKK ile işbirlği yapan kişinin partimizde ne işi var' diyerek olay çıkartmışlardı.

İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Murat Karayalçın, çekileceği yönündeki iddialarla ilgili Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada "Kesinlikle öyle bir şey yok. Birkaç gün önce de böyle bir haber çıkmıştı. Bu haber de yalandır" dedi. Karayalçın, kendi adına anket çalışması yaptırmadığını belirterek, "Seçim çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Çok ciddi bir kampanya yürütüyoruz. Çok değerli ilçe belediye başkan adaylarımız var. Tabii ki başka adaylarımız da vardı, böyle karar verildi. Bizim görevimiz bunların başarılarına katkıda bulunmaktır. Çankaya Belediye başkan adayımız Bülent Tanık'ı da çok eskiden beri tanırım, herhangi bir ilişkimiz olmadı" diye konuştu.



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs