En Sıcak Konular

Bakan Atalay yardımların nasıl yapıldığını açıkladı!

9 Şubat 2009 11:57 tsi
"Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından yapılan yardımlar seçim yatırımı şeklinde değerlendiriliyor. Sizin görüşleriniz nedir?" sorusuna Bakan Atalay'dan yanıt...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde kirliliğin önlenmesi için bazı uygulamalar başlattıklarını belirterek, "Seçimler, demokrasinin gereğidir. Mahalli seçimlerin huzur içinde yapılabilmesi için bakanlık olarak gerekli tedbirleri aldık." dedi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde mahalli seçimlerin startını veren Bakan Atalay, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim bürolarının açılışına katıldı.

"İlk defa bu seçimlerde uygulamaya koyacağımız bazı kararlar aldık. Şehirlerdeki önemli cadde ve sokaklara afiş asımını yasakladık. Tüm siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerle afişlerin sadece seçim büroları ve parti binaları ile sınırlı kalması konusunda görüş birliğine vardık." diyen Bakan Atalay, bu şekilde hem israftan kaçınılacağının, hemde görüntü kirliliğinin önleneceğinin altını çizdi.

Güvenlikten sorumlu valilerle sürekli toplantı yaptıklarını ve seçim dönemi bitinceye kadar toplantıların devam edeceğine işaret eden Beşir Atalay, "Yöneticilerimiz tarafsızdır. Herhangi bir şekilde tarafsızlığını yitiren bir yönetici olursa cezasını verilecektir." dedi.

"SOSYAL YARDIMLAR İLLERDE VALİ İLÇELERDE KAYMAKAM BAŞKANLIĞINDA YAPILIR"

Bir gazetecinin "Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından yapılan yardımlar seçim yatırımı şeklinde değerlendiriliyor. Sizin görüşleriniz nedir?" şeklindeki sorusuna Bakan Atalay, şöyle cevap verdi: "Sosyal yardımlar, illerimizde vali, ilçelerimizde kaymakamlarımız başkanlığında oluşturulan heyetlerle belirleniyor. Yapılan çalışmalarla ihtiyaç sahipleri ve ihtiyaçlarının tespiti yapılıyor. Daha sonra ödenek miktarına göre gerekli yardımlar yapılıyor. Bu konuyla ilgili söylenecekler bunlardır."

Cihan
 



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs