En Sıcak Konular

Baykal Tuncay Özkan'ı yalanladı!

0 0 0000 00:00 tsi
Baykal Tuncay Özkan'ı yalanladı! Cumartesi günü İzmir'de gösteri düzenleyecek olan Tuncay Özkan, "CHP en geç Şubat ayında sine-i millete döner" demişti. Ancak Deniz Baykal dün akşam yaptığı açıklama ile Özkan'ı değil, Erdoğan'ı haklı çıkardı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını engellemenin, milletin sinesine dönmekten geçmediğini söyledi.

Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Sine-i millete dönülerek AKP Meclis’te yalnızlaştırılmamalı" görüşüne destek verdi. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Baykal, dün kurmaylarıyla yaptığı "Sine-i Millet" değerlendirmesinde, "En karışık konular dahi akıllı değerlendirmelerle çözülür. Demirel’den Bahçeli’ye kadar süreci doğru okuyan pek çok önemli isim, sine-i millet olasılığının gerçekçi olmadığını görmüş durumda" dedi. Baykal şöyle konuştu:

Yol bu değil 

Bize yönelik olarak sine-i millete dönüş beklentisinde olanlar, bilmelidir ki Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasının engellenmesi, milletin sinesine dönmekten geçmiyor. CHP çözümü hiçbir zaman sine-i millete dönüşte aramıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde erken seçimin gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz.

Cumhurbaşkanı yargılanabilir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Erdoğan’ın köşke çıkması halinde dahi vatana ihanet suçundan yargılanabileceği" açıklamasına destek verdi. Baykal, dün şunları söyledi:

"Anayasamız vatana ihanet suçuyla ilgili yargılamanın Yüce Divan’da yapılacağını ilan etmiştir. Cumhurbaşkanının vatana ihanetten ya da görevinden önce işlediği suçlardan dolayı, ya da görevi sırasında göreviyle ilgili olmayan suçlardan dolayı yargılanabileceği açıktır."
 
Hurriyet



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs