En Sıcak Konular

Orhan Pamuk'a öğrencilerden protesto

0 0 0000 00:00 tsi
Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldıktan sonra ilk kez okurlarının karşısına çıkan yazar Orhan Pamuk, Sabancı Üniversitesi'ndeki sempozyumda ''Ermeni soykırımı yoktur'' yazılı pankart açan iki öğrenci tarafından protesto edildi.

Pamuk, Sabancı Üniversitesi'ndeki 'Orhan Pamuk ve edebiyatı' konulu sempozyumda öğrencilerle söyleşi yaptı. Orhan Pamuk toplantının bitiminde iki öğrencinin protestosu ile karşılaştı.Pamuk,"Ermeni soykırımı yoktur" yazılı pankart açan öğrencileri sakin bir şekilde izledi. Salondaki diğer öğrenciler ise eylemi alkışlarla kınadı. Protestocular daha sonra dışarı çıktı. Yazar Orhan Pamuk, panelin ardından kitaplarını imzaladı.
      

Orhan Pamuk davası

Yazar Orhan Pamuk, bir İsviçre gazetesine, "bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi" açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine TCK'nın 301'inci maddesinden yazar hakkında ‘Türklüğe hakaret’ davası açılmıştı. Üç yıla kadar hapsi istenen Pamuk savcılık ifadesinde, "ben Türküm ve bununla da gurur duyuyorum" demişti. Geçtiğimiz ekim ayında Almanya'nın Frankfurt kentinde Alman Yazarlar Birliği'nin 'Barış Ödülü'nü alan Pamuk, burada yaptığı konuşmada da "açık ve net bir şekilde tekrarlıyorum. '1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü' dedim. Bu sözlerimin arkasındayım" ifadesini kullanmıştı.16 aralıkta ilk duruşması yapılan yazar Pamuk davası Adalet Bakanlığı'ndan beklenen yazı gelmediği için 7 şubat 2006 tarihine ertelenmişti. Yazar bu duruşmada beraat etmişti.



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs