En Sıcak Konular

Ölüm evi mi bulundu?

7 Şubat 2009 21:36 tsi
Mardin'in Mazıdağ'ı ilçesindeki iki evde yapılan bomba kazısında kemikler bulundu. Kazıda bulunan kemikler laborutuvara götürüldü.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde, Hizbullah terör örgütüne üye olmaktan sabıka kaydı bulunan ve halen ceza evinde olduğu bildirilen Fadıl ile kardeşi Abdülkadir Şani'nin sattığı belirtilen evde dün ortaya çıkan el bombalarının ardından başlatılan soruşturma sürdürülüyor. Mazıdağı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, dün akşam ara verilen kazı çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı.

2 EVDE DAHA KAZI ÇALIŞMASI YAPILDI

Soruşturma kapsamında, ilçe merkezinde terör örgütü Hizbullah'a üye olmaktan sabıka kaydı bulunan Fadıl ve Abdülkadır Şani'ye ait olduğu belirlenen 2 evde daha kazı çalışması yapılma kararı alındı.

YAPILAN KAZILARDA KEMİKLER BULUNDU

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Hizbullah sorumlusu olduğu iddia edilen Fadıl Şani'ye ait ikinci evde yapılan kazılarda kemik kalıntılarına rastlandı. Toprağın altından çıkan kemikler, polis tarafından incelemek üzere laboratuvara gönderildi. 
 
Sabah saatlerinde Diyarbakır'dan getirilen özel yetiştirilmiş bombacı köpekler polis eşliğinde Gündoğan Mahallesi Ayaz Sokak 18 numaralı dergah evinde cephanelik aradı. İstihbarat ekiplerinin de katıldığı aramada Emniyet Müdürlüğü'nden getirilen detektörler de kullanıldı. Fadil Şani'ye ait olan dergâhın bahçesinde yapılan aramada bazı kemikler ortaya çıkması üzerine devreye bombacı köpekler girdi. Köpeklerin bazı noktaları işaret etmesi üzerine polis o bölgede kazı çalışması başlattı.

BOMBA BULUNAN EV TAMAMEN YIKILDI

Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç, 33 bombanın çıktığı eve gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada dün 33 bombanın bulunduğu ev bugün polis ve ev sahiplerinin nezaretinde kepçe ile yıkıldı. Yıkılan evin bodrum katında yine aynı şekilde bombacı köpekler cephanelik aradı. Vatandaşlar, evin 1992 yılında Fadıl Şani tarafından satın alındığını ve evde gece geç saatlerine kadar kazı çalışması yapıldığını anlattı.

EVDEKİ TOPRAK KALINTILARI İNCELENİYOR

Evden çıkan toprak kalıntılarının el arabası ve eşekler sırtında taşındığını söyleyen vatandaşlar ayrıca evin damında yapılan küçük kulübede ise gece silahlı kişiler tarafından nöbet tutulduğunu ileri sürdü. Bu arada, kazı çalışmalarında şu ana kadar el bombalarının dışında başka bir bulguya rastlanılmadığı öğrenildi. Dün evin mutfak duvarının yıkımı sırasında bulunan 33 el bombasıyla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştı.

gazeteoku



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs