En Sıcak Konular

Karayalçın'dan Ankara'ya yeni vaatler

7 Şubat 2009 19:32 tsi
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Karayalçın, seçilmesi halinde Ankara'nın içme suyunu temizleyeceğini belirtirken bir vaadi de metro için oldu.

Karayalçın, Temmelli'de partisinin seçim bürosunun açılışındaki konuşmasında, Temelli'nin, Sincan'a bağlanmasının yanlış karar olduğunu, Temelli'nin ayrı belediye olması gerektiğini savundu.

Temelli'nin, Ankara'nın en önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu nitelikleri AK Parti hükümeti görmedi, İçişleri Bakanlığı dikkate almadı. Ama Ankara'da rant peşinde koşanlar var. Onlar gördüler ve burada araziyi kapatmaya başladılar. Temelli'nin çeşitli yerlerinde arazi alım satımlarına baktığınızda birileri uyurken, birilerinin uyanık olduğunu göreceksiniz. Burası iktisadi ve sanayi olarak Ankara'nın en güçlü, en ileri, en değerli yeri oluyor, ancak idari olarak Sincan'a bağlanıyor. Bu çelişki ortadan kalkacak. Temelli bu nitelikleriyle er geç ilçe olacak. Ayrı bir belediye olacak.''

Seçilmesi halinde şeffaf, açık, uygulanabilir projeleri hayata geçireceğini, hayali projelerle uğraşmayacağını ifade eden Murat Karayalçın, ''Ankara'nın içme suyunu temizleyip, yeni metro hatları yapacağız'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki çalışmalarından örnekler veren Karayalçın, seçilmesi halinde 25 bin Ankaralının, kadın ve engelliler öncelikli olmak üzere iş sahibi olacağını söyledi.

İstihdam ve ''Hemşehrilik Geliri'' projelerini belediyenin kaynakları ile mühendislik projelerini ise kredi ile finanse edeceklerini belirten Karayalçın, Hemşehrilik Geliri projesi için 450 milyon TL, 25 bin kişinin istihdamı projesi için ise 180 milyon TL kaynak gerektiğine değinerek, iki sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için gerekli kaynağın toplam 630 milyon YTL olduğunu kaydetti.   

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta bu projeler için 2.4 katrilyon kaynak gerektiğini açıkladığını hatırlatan Karayalçın, ''Öyle anlaşılıyor ki, Sayın Başbakan bu konuda yanlış bilgilendirilmiş. Bize gereken gelirin 4 katı bir kaynaktan söz ediyor. Başbakan bunun ayrıntılarını bilemez. Belediye ve bağlı şirketlerinin bütçesinin yüzde 15'ini, yoksulluk çizgisinin altında hiçbir hemşehrimizi bırakmamak için bu projelere aktaracağım'' ifadesini kullandı.

Murat Karayalçın sözlerini, ''Belediye yönetiminden Melih Gökçek kesin gidecek ama yerine ben gelmeyeceğim, tüm Ankara gelecek, Ankaralılar gelecek'' diyerek tamamladı.

aa



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,271 µs