En Sıcak Konular

Çalık Holding'ten Ergenekon cevabı

7 Şubat 2009 19:04 tsi
Ergenekon tutuklusu Hayrettin Ertekin'in Sabah&ATV ihalesiyle ilgili duruşmada dile getirdiği iddialara, Çalık Holding'ten açıklama geldi.

Çalık Holding, Ergenekon davasında savunma yapan Hayrettin Ertekin'in atv ve Sabah ihalesine girmemesi için tehdit edildiği iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Kamuoyunda Ergenekon davası olarak bilinen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davanın 05 Şubat 2009 tarihli duruşmasında tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin'in Şirketimiz ile ilgili hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen hayal mahsulü olan asılsız iddiaları olmuştur.

ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına ilişkin İhale Şartnamesi'ne göre 1.100.000.000 (birmilyaryüzmilyon) ABD Dolar muhammen bedelli ihaleye katılacak olan şirketin toplam öz kaynaklarının asgari 300.000.000.-(üçyüzmilyon) ABD Doları tutarında olması gerekirken; Hayrettin Ertekin'in bu mali koşulları taşıyan hiçbir şirketi bulunmadığından bu ihaleye girmesi hukuken zaten mümkün değildi. Bu durum Hayrettin Ertekin'in iddiaların ciddiyetten ne denli uzak olduğunu açıkça gözler önüne sermektedir.

Ayrıca ifadede adı geçen Ediz Aydın isimli kişinin ve bu kişinin sahibi olduğu iddia edilen şirketlerin Grubumuzla hiçbir surette bir ilgisi ve alakası olmadığı gibi bu kişinin kim olduğu dahi bilgimiz dahilinde değildir.

Hal böyle iken, yurt içinde ve yurt dışında sürdürdüğü başarılı faaliyetleri ile ülkemize katma değer yaratan, güven ve itibarın simgesi haline gelmiş olan Şirketimize yönelik asılsız iddialarıyla kamuoyu gündemini boşuna meşgul eden Hayrettin Ertekin'in tamamen hayal mahsulü ve gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan, hedef saptırmaya yönelik suçlamaları karşısında kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla sunduğumuz işbu açıklamamıza yayınınızda yer vermenizi rica ediyor, iyi çalışmalar diliyoruz.

Saygılarımızla,
Çalık Holding A.Ş.

haber7



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,681 µs