çok kızdıracak öneri ! | " /> çok kızdıracak öneri ! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ı çok kızdıracak öneri !

7 Şubat 2009 10:06 tsi
Baykal'ı çok kızdıracak öneri ! CHP’nin çarşaf ve Kur’an kursu açılımları parti içini ve siyaseti karıştırdı ancak en sert tepki gazete köşelerinden geldi.

CHP’nin yerel seçimler öncesinde başlattığı çarşaf ve Kur’an Kursu açılımları, CHP ve Deniz Baykal’a sert eleştiriler yöneltilmesine neden oldu. Eleştirilerin ortak noktası, CHP’nin ‘Laikliğe ihanet ettiği’ ve Baykal’ın istifası yönünde olması dikkat çekti. İşte o tepkiler:

Oktay Ekşi (Hürriyet)

‘Laikliğe ihanet’ başlıklı yazısında, CHP’nin çarşaf açılımından sonra Kur’an Kursu açma çalışmalarını sert bir dille eleştirdi. Ekşi, belediyelerin yasal olarak Kur’an kursu açamayacaklarını vurguladığı yazısında ‘Belli ki bu görevin Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait olduğunu da, belediyelerin bu işlere bulaşmasının Danıştay kararıyla yasak olduğunu bilmiyorlar. İhtimal bilmiyor ama ‘bir çaresini bulur, onu da yok sayarız’ diyorlar’’ ifadelerine yer verdi.

Mehmet Yılmaz (Hürriyet)

‘CHP’ye yeni bir ‘açılım’ önerisi’ başlıklı yazısında ‘Öyle görünüyor ki CHP bu ‘açılımları’ yerel seçimlerde oy toplayabilmek için yapıyor. Eğer bu önerim doğruysa CHP’ye oy patlaması yaptırabilecek bir ‘açılım’ önerim var. Buna kısaca ‘genel başkan açılımı’ adını veriyorum. CHP’ye Deniz Baykal yerine yeni bir genel başkan gerekli’ dedi.

Murat Yetkin (Radikal)

‘Baykal’ı kızdıran soru: Kur’an eğitimi din istismarı mı?’ başlıklı yazısında, şunları yazdı: ‘CHP, belediyelerin Kuran kursu açabileceği çıkışıyla bir tutarsızlığa düşeceğini düşünmüyor muydu? Baykal’ın çarşaf açılımı ardından Kuran öğretimi Türk iç politikasındaki alışılmış dengeleri değiştiriyor.

Melih Aşık (Milliyet)

‘Çabuk Çarşafladı’ başlıklı yazısında ‘Çarşaflılar rozetlerini attılar, partiyi ‘Hırsız Sevigen’ tezahüratlarıyla terk ettiler. Bu arada çarşafı iyi kullandılar. AKP’ye küstükleri için, çarşafı kullanarak CHP’ye gelmişlerdi. Giderken de CHP’yi aşağılayıp gittiler. Peki bu olay CHP’ye ders oldu mu? Ne gezer? Şimdi de her mahallede Kur’an Kursu açılımı başladı’ diye yazdı.

Güneri Civaoğlu (Milliyet)

‘Çakma AKP’ başlıklı yazısında Civaoğlu şu görüşlere yer verdi: ‘Sahicisi varken taklidine neden oy verilsin? Tam seçim öncesi ‘birkaç çarşaflı ve türbanlı kadına Deniz Baykal rozet takıp onları CHP’ye kaydettirdi’ diye örtünen nüfus oyları AKP’den kopacak mıdır? Seçimlere sadece birkaç ay kala CHP o pencereyi açarsa, inandırıcı olmaz. Daha önceleri nerelerdeydiniz dedirtir’

Candaş Tolga Işık (Posta)

‘Öküz Öldü’ başlıklı yazısında ‘İddiaya göre Mehmet Sevigen ‘Adaylık için pamuk eller cebe’ deyince ‘Çarşaflı Hareket’in öncüsü arkadaşımız bu ahlaksız teklifi kabul etmemiş ve istifayı basmıştı. ‘Açılım yapacağım’ diye önüne gelen çarşaflıya rozet takmanın... ‘Neden CHP’ diye sormadan ‘Ne olursan ol. Yeter ki çarşaflıol’ demenin bedeli bu. Mecbur ödeyeceksin’ diye yazdı.

Star



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs