En Sıcak Konular

Tunceli Valiliği'nden 'beyaz eşya' resti

6 Şubat 2009 20:50 tsi
Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'nın ''Her Eve Beyaz Eşya'' projesiyle ilgili medyada çıkan haberlere Valilik'ten yazılı cevap geldi.

Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan, ''Her Eve Beyaz Eşya'' projesiyle ilgili ortaya atılan iddiaların ''rant beklentisi içinde olanların dezenformasyonu'' olduğu bildirildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen, alım gücü olmayan vatandaşlara yönelik SYDV tarafından hazırlanan ve Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce kabul edilerek uygulamaya konulan, temel ev eşyası temini, kira yardımı ve ev onarımı hizmetlerini içeren kapsamlı bir sosyal projeyle ilgili Tunceli Valiliği ve Vali Mustafa Yaman hakkında amacını aşan gerçek dışı iddialar ortaya atıldığı ileri sürüldü.

SYDV'nin, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa binaen kurulduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Projenin kira yardımı ve ev onarımı dışında kalan kısmını oluşturan ve temel ihtiyaçlarını teminde güçlük çeken vatandaşlarımıza buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, halı, fırın gibi dayanıklı tüketim malzemesi ve ev eşyası alımını oluşturan bölümünde, rakamları daha önceki açıklamalarımızda bahsedilen miktarlarda ürünün temini amacıyla, vakıf mevzuatı çerçevesinde, hiçbir ayrım gözetilmeden, Tunceli ilimiz merkezinde faaliyet gösteren tüm beyaz eşya tedarikçileri ile bir araya gelinerek istişarede bulunulmuş ve uygun fiyat temini sağlanmıştır. Hatta ilgili firmaların ulusal düzeydeki en üst idarecileri ile temasa geçilerek bu çalışmamıza yönelik katkıları talep edildiğinde, memnuniyetle gereken ekonomik desteği sağlamışlardır. Bu yapıcı diyalogla, ürün temininde ekonomik olarak ciddi bir tasarruf elde edilmiş ve bu sayede, daha fazla vatandaşımız, projeye dahil edilmiştir. Bu sebeple, katılımcı firmalara, gösterdikleri destekten ötürü teşekkür ediyoruz.

Ancak, Tunceli Ticaret Odası Başkanı olarak görev yapan ve aynı zamanda da beyaz eşya tedarikçisi olarak, Vakfımıza, diğer firmalarla tamamen eşit miktarda ve eşit ekonomik değerde ürün temin eden Yusuf Cengiz, başında bulunduğu sivil toplum kuruluşunu, şahsi menfaatlerine alet ederek, iyi niyetli ve kamu yararına olan bu sosyal projeyi manipüle etmeye çalışmaktadır. İşgal ettiği makamı, ticari bir imtiyaz sebebi saymakta ve beklenti içine girmektedir. İlgili projenin uygulanmasında kamu yararı önde tutularak sosyal devlet ilkesine uygun olarak hareket edilmiştir ve ilgili tüm taraflar, projeye dahil edilmiştir. Dolayısıyla mevcut iddialar gerçek dışı nitelik taşımaktadır.''

-RANT BEKLENTİSİNDE OLANLAR-

Son günlerde basında yer alan haberlere de değinilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Basınımızı meşgul eden tartışma, rant beklentisinde olanların dezenformasyonundan başka bir şey değildir. Valiliğimiz, bu kavganın tarafı olmayacak ve hizmetlerine devam edecektir. Valiliğimizin hizmet anlayışında esas olan, vatandaşımıza en uygun hizmeti ulaştırabilmek olup, bundan sonraki süreçte de bu anlayışa uygun hareket edilecektir.

Devletimiz ve hükümetimiz 'kimsesizlerin kimsesi' olmayı temel prensip olarak kabul etmektedir. Bu kapsamda, Tunceli Valiliği de Hükümetimizin programı doğrultusunda, yoksul, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarına 'pozitif ayrımcılık' yapan, insan odaklı ve kucaklayıcı bir anlayış içerisinde hizmet etmeyi temel şiar edinmiş olup bu anlayıştan en ufak bir şekilde taviz vermeyecektir. Valiliğimiz her türlü yapıcı eleştiriye açıktır ancak Tunceli halkını sağduyudan yoksun sanan, hizmeti baltalayıcı bir anlayış karşısında da suskun kalmayı, Tunceli halkına yapılan bir haksızlık saymaktadır.''

aa



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs