müthiş sırrı! | " /> müthiş sırrı! | "/>

En Sıcak Konular

Nazi subayının müthiş sırrı!

6 Şubat 2009 16:07 tsi
Nazi subayının müthiş sırrı! Alman istihbaratı ve İsrail gizli servisi tarafından 50 yıldır aranan Dr. Aribert F. Heim’in Müslüman olup 30 yıl Kahire'de gizlendiği ortaya çıktı.

The New York Times gazetesinin haberine göre 1914 doğumlu Aribert Ferdinand Heim, Hitler’in Waffen-SS (Silahlı SS) örgütünün önemli üyelerinden biriydi. Sachsenhausen ve Mauthausen Nazi kamplarında doktorluk yapan Heim, kamptaki tutsakları anestezi uygulamadan ameliyat etmek, mahkûmların organlarını almak ve insanlara zehir enjekte etmek suçlarından aranıyordu.

2. Dünya Savaşı’ndan sonra uzun bir süre eşi ve iki oğluyla Almanya’nın Baden-Baden kasabasında yaşayan ‘Dr. Ölüm’ lakaplı Heim, 1962’de kayıplara karışmıştı. Uzun yıllar boyunca Latin Amerika’da olduğuna inanıldı fakat saklandığı asıl yer ve şok eden kimliği geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Heim, 30 yıl boyunca Mısır'ın başkenti Kahire'de saklanmış ve 1978 yılında Müslüman olarak Tarık Hüseyin Ferid ismini almıştı.

Kahire’de bulunan tozlu bir çanta, Dr. Heim’in sırlarla dolu geçen yıllarını açığa çıkardı. Çantada; bir kısmı hâlâ mühürlü zarflardaki sararmış mektuplar, test sonuçları, finansal kayıtlar, hakkında yazılmış bir makale ve çocuklarının yaptığı resimler yer alıyordu.

Kahire'deki 10 arkadaşından biri "esrarengiz adamı" şu sözlerle anlatıyor: "Kasr El Medine otelinin en üst katında kalıyordu. Kendi halinde bir insandı. El Ezher Camii'ne gidip namaz kılıyor, oruç tutuyor, zekat veriyordu. Hepimiz onu çok seviyorduk. Karısı ve oğlu 2-3 yılda bir ziyaretine gelirlerdi. En büyük tutkusu fotoğraf çekmekti."

Mısırlı yetkililerden alınan ölüm belgesi, Tarık Hüseyin Ferit’in 1992’de öldüğünü ortaya koyuyor. Heim’ın (2. kimliğiyle Ferit'in) 53 yaşındaki oğlu da babasının bağırsak kanserinden hayatını kaybettiği gün yanında olduğunu açıkladı. Hayatının büyük bir bölümünü sır olarak geçiren Heim'in mezarının nerede olduğu ise bilinmiyor.



Bu haber 1,325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,270 µs