Türkiye paylaştı | " /> Türkiye paylaştı | "/>

En Sıcak Konular

Gazze'nin acısını en çok Türkiye paylaştı

6 Şubat 2009 15:48 tsi
Gazze'nin acısını en çok Türkiye paylaştı
Üç hafta süreyle insanlıkdışı yöntemlerle kadın ve çocukları katleden İsrail'in yalanlarını Türkiye yüzüne vurdu. Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı Gazze'deki Filistinlilerin yaralarına merhem oldu

Başbakan Erdoğan'ın, Gazze'de kadın ve çocukları vahşi yöntemlerle katleden İsrail'in lideri Şimon Peres'e yönelik sert çıkışı Filistinlilerin acısını bir nebze de olsa dindirdi. Davos'taki tarihi oturumun ardından Erdoğan posterleri ve Türk bayrakları ile sokaklara çıkarak “Yaşasın Türkiye, Erdoğan liderimiz” sloganıyla yürüyen onbinlerce Filistinli, yaşadıkları katliama karşı en net tavrı Türkiye'nin gösterdiğini bildirdi.

PERES'E TOKAT GİBİ SÖZLER

Erdoğan'ın Peres'e söylediği 'Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, plajda çocukları nasıl öldürdüğünüzü hatırlıyoruz' sözleri bin 300'e yakın sivili yitiren Gazze Şeridi'nde büyük bir coşku ile karşılandı. Şifa Hastanesi doktorlarından El Beşir, “Biz burada insanlara pansuman yapacak malzeme bile bulamıyoruz. Kadın çocuk demeden vurdular. Peres İsviçre'de yalan söyledi. Erdoğan onların yalanlarını dünyaya haykırdı” diye konuştu.

HAYALET KENTLER CANLANIYOR

Türkiye'nin Davos çıkışıyla birlikte Filistinliler'de büyük bir moral üstünlük de göze çarpıyor. Amerika, Lübnan, Belçika, Endonezya, Yemen, Sudan'ın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden gelen doktorlar, sivil toplum kuruluşları ve hayır derneklerinin yetkilileri, Gazze'deki psikolojik rahatlamaya dikkat çekiyor.

İŞTE GAZZELİLERİN MESAJLARI

Türkiye'nin seslerini Davos'tan bütün dünyaya duyurduğunu hatırlatan Filistinlilerin Türkiye ve Erdoğan'la ilgili görüşleri şöyle:

“İyi ki Türkiye var sahipsiz değiliz. Artık biliyoruz ki, halifenin torunları bize sahip çıkacaktır. Peres'e Erdoğan'dan başka kimse sert çıkamazdı, çıkamadı da. İsrail, Erdoğan'ın tavrı karşısında ilk kez ürktü. Türkiye'nin gücünü bütün dünyaya göstermesi bizi mutlu ediyor. Biz kardeşiz. Türkiye bize bayrak göndersin.”

Hürriyet'in savunma muhabiri Tel Aviv'de

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'nde, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik sert eleştirilerine temkinli yaklaşan Hürriyet gazetesi, başbakanın Davos çıkışını İsrail'in başkenti Tel Aviv'den gördü. İsrail saldırılarında büyük yıkım yaşayan Gazzelilerin fikirlerine yer vermeyen gazete, dünkü haberinde İsraillileri büyük bir mağduriyet içinde gibi gösterdi. Gazetenin İsrail'e gönderdiği muhabirinin Tel Aviv sokaklarında dolaşarak yaptığı görüşmeleri dün sürmanşetten bir sayfa ayırarak veren gazete, son tartışmalarla birlikte İsrail'den Türkiye'ye gelen turist oranında ciddi bir azalma olduğunu öne sürdü. Gazete, Başbakan Erdoğan'ın çıkışının ardından Türkiye'de Yahudilere yönelik ciddi bir tepkinin olduğunu, Yahudilerin bu nedenle kaygı içinde olduğu iddialarına yer verdi.

Yeni Şafak



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,635 µs