En Sıcak Konular

Ergenekon kapsamında yeni arama

6 Şubat 2009 14:21 tsi
ERGENEKON soruştuması kapsamında Iğdır polisi, 2000 yılında Veli Küçük'ün askeri olan 28 yaşındaki Zafer Ağrıdağ'ın evinde arama yaptı.

Polis, Ağrıdağ'ın vatani görevini yaptığı sırada tuttuğu günlüğe el koydu. Bugün akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi'ne giden polis, müstakil evde ailesi ile birlikte oturan bir çocuk babası Zafer Ağrıdağ'ın evinde arama yaptı. Polis, Zafer Ağrıdağ'ın vatani görevini yaptığı sırada tuttuğu günlüğe el koydu. Polis, Ağrıdağ'a, 'Pazartesi günü Emniyet Müdürlüğü'ne gel' diyerek evinden ayrıldı. Bilecik İkinci Jandarma Er Eğitim Tugayı'nda, 2000 yılında vatani görevini yaparken Veli Küçük'ün Tugay Komutanı olduğunu söyleyen Zafer Ağrıdağ, "Evime gelen polis arama emrini göstererek içeri girdi. Yaptığı aramada askerliğimi yaparken tuttuğum günlüğe el koydu. Günlükte, askerde yaşadığım olaylarla, 12 ay tugay komutanlığımı yapan ve kendisini çok sevdiğim Veli Küçük'ü övücü yazılar bulunuyor. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan kişileri tanıyıp, tanımadığımı soran polis, Pazartesi günü Emniyet Müdürlüğü'ne gitmemi isteyerek evden çıktı" dedi.

AĞRIDAĞ'I GEMİ KAÇIRMA GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

Hrant Dink suikastı sonrası atılan 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganını protesto etmek amacıyla, arkadaşı İsfandiyar Ekinci ile birlikte 2007 yılında İstanbul'a giden Zafer Ağrıdağ, Lapseki-Gelibolu seferini yapan gemiyi kaçırma planı yaparken ihbar üzerine polis tarafından yakalanmıştı. Nöbetçi savcı tarafından ifadeleri alınan 2 şüpheli, eylemlerinin plan aşamasında kaldığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Ağrıdağ ve Ekinci, adliye çıkışında, 'Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur' şeklinde slogan atmıştı.

 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,399 µs