En Sıcak Konular

TSK, Baykal'ı yalanladı

6 Şubat 2009 13:43 tsi
TSK, Baykal'ı yalanladı Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen haftalık basını bilgilendirme toplantısında Baykal'ın "İsrail pilotlarının Konya'da eğitildiği" iddiasına da cevap geldi.

Tuğgeneral Gürak, Konya'da İsrailli pilotların eğitimiyle ilgili sorular üzerine, Anadolu Kartalı eğitimine İsrailli pilotların 2001 yılından bu yana katıldığını belirtti. Gürak, bugüne kadar 21 kez gerçekleştirilen Anadolu Kartalı tatbikatlarının 4'ünde İsrailli pilotların da görev aldığını söyledi. Gürak'ın açıklaması şöyle:

"2001'den beri her yıl 3-4 dönem olmak üzere eğitimler veriliyor. Uluslararası eğitimlere ABD ve İsrail'li pilotlar da katıldı. Hiç bir ülkenin pilotuna özel eğitim verilmemektedir. Haziran ayında Konya'da yapılacak tatbikata basın mensupları da götürülecek"

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, tatbikatların Türk Hava Kuvvetleri'nin planladığı senaryo kapsamında, katılımcı diğer ülkelerin hava unsurlarıyla birlikte icra edildiğini, hiç bir ülkenin pilotuna özel bir eğitim programı uygulanmadığını anlattı. Bu tatbikatlarda hakiki mühimmat atışı yaptırılmadığını kaydeden Tuğgeneral Gürak, Konya'daki eğitim ve tatbikatların bu yıl da planlandığı gibi devam ettiğini belirtti.

CHP lideri Baykal partisinin 3 Şubat'taki grup toplantısında "Bu hükümet İsrail'le çok sıkı ilişkiler içinde. Bugün Gazze'de çocukların üzerine bombaları atan pilotlar Konya'da eğitildi" demişti.




Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs