En Sıcak Konular

Papazın kızı Papa'ya karşı!

6 Şubat 2009 10:47 tsi
Papazın kızı Papa'ya karşı! Avrupa Hristiyanları kılıçlarını biliyor.

Yağmur Atsız / Star

Papazın Kızı Almanya Başbakanı (Şansölyesi) Bayan Angela Merkel, Papa ise málûm, XVI. Benedictus... Hádise şu:

Katolik Kilisesi içinde ‘Pius İhvanlığı’ (Biráderliği/Tarîkati) adlı son derece bağnaz, mürtecî bir grup var. Bu tavırlarından ötürü aralarından dört piskopos yıllar önce aforoz edilmişler. Papa XVI. Benedictus kısa süre önce bu aforoz karárını kaldırdı. Büyüğü değilse bile kızılca kıyámet de bunun üzerine kopdu. Çünki bu dört piskoposdan biri, Williamson, aşırılığı o raddeye vardırmış biri ki Hitler devrinde altı milyon Yahudinin gazlanıp öldürüldüğünü bile inkár ediyor ve ‘Yalan, yok öyle birşey!’ diyor. En fazla 200.000 kadarına halel gelmiş.

Şimdi Papa’nın, sırf Katolik Kilisesi’nde bölünme olmasın düşüncesiyle atdığı bu adım bir skandal olarak niteleniyor. Bence haklı olarak. ‘Der Spiegel’ Dergisi’nin bu sayısında kapak konusu da bu: ‘Vecd İçindeki Adam - Bir Alman Papa Katolik Kilisesi’ni Rezîl Ediyor’ başlığı altında! Bu bağlamda Papa’nın ilk márifeti de değil. Birkaç ay önce ritüeller arasında yer alan önemli bir duánın, değiştirilip içindeki Yahudi aleydárı olarak algılanabilecek bölümünü tekrar eski háline benzetdiği de biliniyor. O bölüm meálen ‘Allah Yahudilere akıl fikir ihsán eyleye de Hıristiyan nûruyla tenvîr olunalar...’ gibi bir ibáre. Piskopos Williamson bağlamında ise Şansölye Bayan Merkel Çarşamba günü son derece şaşırtıcı bir çıkış yapdı ve yine meálen ‘Bu konuda Papa’nın hiçbir yanlış anlamaya yer bırakmayacak kadar sarih ve kararlı bir açıklama yapmasını bekliyorum.’ dedi. Konuya son derece ‘kritik’ lezzet katan husus, bir başbakanın bir papaya böyle ádetá ültimatom kıvámında rest çekmesinden öteye ikisinin de Alman olması ve üstelik Bayan Merkel’in bir Protestan papazının kızı da olması. Záten bilindiği üzere Katolik papazlar evlenemez.

Bu hádise tabii herkesin aklına 19. Yüzyıl’ın ikinci yarısı o zamanki Şansölye Bismarck Prensi Otto (Otto Fürst von Bismarck) ile o zamanki Papa arasında patlak veren ‘kültür mücádelesi’ (der Kulturkampf) meselesini getirdi. Bismarck da Protestandı ve Katolik Kilisesi’nden, en yumuşak tábirle, zerre kadar hazzetmiyordu.

Bayan Merkel’in Babası olan zát da çok katı inançlı bir din adamı imiş. Záten aslen Hamburglu olmalarına rağmen sırf Komünist rejim altında inleyen din kardeşlerine yardım için Doğu Almanya’ya göçetmiş. Bayan Angela Merkel böyle bir adamın kızı.

Evde yoğun Protestan okulda yoğun komünist eğitim!!! Türkiye’nin AB tam üyeliğine böylesine karşı olması, benim náçizáne kanaatimce işte şuuraltındaki birtakım ‘Protestan’ antipatilerin sonucu. Sanıyorum ki Alman Protestanları Türklere karşı Katoliklere nazaran daha sert bázı yargılarla málûldürler.

Bunları anlatmakdan maksadım, son günlerde bizim kamuoyunda patlak veren ve bázı değerli meslekdaşlarımız tarafından alabildiğine ‘köpürtülen’ Türk Yahudi aleyhdarlığı konusuna biraz değişik záviyeden bakmak.



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs