'uyardı' | " /> 'uyardı' | "/>

En Sıcak Konular

CHP, Mehmet Sevigen'i 'uyardı'

6 Şubat 2009 09:50 tsi
CHP, Mehmet Sevigen'i 'uyardı' CHP'de Sevigen depremi sürüyor. Sevigen'in bir ilçe için aday bulamadık sözleri ve gönderdiği bir SMS parti yöneticilerini çileden çıkarttı. CHP, Sevigen'e 'uyarı' yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in Eyüp Aday Adayı Emin Atmaca'dan "para istediği" iddiası partiyi karıştırdı. Sevigen'in "Bazı bölgelerde aday bulamadık. Bazı kişileri cebimizden para vererek aday yaptık" sözleri ise CHP İstanbul Örgütü'nün tepkisine neden oldu. CHP'li bir yetkili, "Aday bulamama gibi bir durum sözkonusu değil. Sevigen kendi istediği aday olmayınca (aday bulamadık) diyor. Bu sözler kendisini kurtarmaya yönelik" dedi.

Mehmet Sevigen'in bugün Hürriyet Gazetesi'nde yer alan sözleri CHP'de tartışmalara sebep oldu. CHP'li Sevigen "Bazı bölgelerde aday bulamadık. Örneğin Kağıthane'de. Cebimizden para vererek Zeynel Öztürk'ü aday yaptık" dedi. Bunun üzerine Haber 7'ye konuşan CHP'li bir yetkili şunu söyledi: "Aday bulamadık lafı çok çirkin. Kağıthane'de tam yedi aday adayı vardı. Örgüt kendi içinde anlaştı ve aday adayını teke indirdi. Kağıthane örgütünün adayı Gültekin Salter'di. Ancak Salter Sevigen'e yakın durmayınca şansını kaybetti. Sevigen sıkı Baykal muhalifi olan Zeynel Öztürk'ü dışarıdan getirdi. Yakın çevresine de (Kağıthane benimle iyi geçinmedi. Aday larını çıkarttırmadım. Herkes benim gücümü bilmeli diye konuştu."

Aynı CHP'li sözlerine şöyle devam etti: "Sevigen kendisini kurtarmak için (Aday bulamadık) diyor. Çok çirkin. Eğer CHP İstanbul'un merkezinde aday bulamıyorsa nasıl iktidar olacak? Sözleri yalan. Kağıthane'de tam yedi aday adayı vardı. Zeynel Öztürk'ü de örgüte alternatif olarak getirdi. Zeynel Öztürk, henüz ilçe örgütüne bile gitmiş değil. Dışarıda kendi ofisi var. Zaten bu yüzden Sevigen ile CHP İstanbul arasında gerilim var."

Sevigen'in bugünkü Akşam Gazetesi'ne "Asıl hedefleri Baykal, o yüzden bana saldırıyorlar" dediğini de anımsatan CHP'li sözlerini şöyle sürdürdü:  "O halde istifa etsin ve Baykal'ı yıpratmasın. İstifa ederek kendini komisyona havale etsin. Komisyon araştırsın iddiaları. Böylece (Baykal'ın en yakınındaki kişiyim) diye övünmesine gerek kalmaz. Baykal'a ne yazık ki en yakınındaki kişi zarar veriyor."

SEVİGEN - KILIÇDAROĞLU GERİLİMİ

Öte yandan, CHP'den ulaşan bilgilere göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son iddiaların ortaya çıkması sonrası çevresine rahatsızlığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun "Gittiğim her yerde Sevigen'i soruyorlar, projelerimizi anlatamıyoruz" diye yakındığı öğrenildi.

Bu arada, imajı yıpranan Sevigen'in, Kılıçdaroğlu'yla görüntü vererek parti içindeki gücünü yeniden kazanmak istediği vurgulandı.

SEVİGEN'İN KIZDIRAN SMS'İ

Sevigen'in bu yüzden hiç kimseye sormadan cumartesi günü için Gaziosmanpaşa'da ''aday tanıtım toplantısı" organize ettiği ve bu toplantıyı da partililere SMS'le geçtiği öğrenildi. "Sevgien ve Kılıçdaroğlu GOP'a geliyor" SMS'ini çektiren Sevigen'in bu tavrı Kılıçdaroğlu cephesinde öfke yarattı. Kılıçdaroğlu, "Benim böyle bir programım yok" diyerek GOP'a gitmeyeceğini söyledi. Bu arada, Sevigen'in SMS çektirmesi ve Kılıçdaroğlu'nun buna kızması üzerine partinin yetkili kurullarının Sevigen'e "Bir süre İstanbul'daki programlara katılma" dediği öğrenildi.

haber7

 



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs