uyardı! | " /> uyardı! | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Atalay uyardı!

6 Şubat 2009 08:38 tsi
Bakan Atalay uyardı! İçişleri Bakanı Beşir Atalay, seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için vali ve emniyet müdürlerine önemli uyarılarda bulundu.

 Seçim provokasyonlarına karşı istihbarata ağırlık verin  
 
 
Seçim öncesi gerginlik oluşturmak amacıyla provokasyonlar yapılabileceğine dikkat çeken Atalay, 'istihbarat' çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.  
 
Özellikle miting alanlarına girişlerde titiz kontroller yapılması gerektiğini vurguladı. Atalay, emniyet ve jandarmanın işbirliği içinde hareket etmesinin önemine de işaret etti.

Bakan Atalay, Gaziantep'te düzenlenen 2009 Bölge Valiler Toplantısı'nda Gaziantep, Adana, Adıyaman, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis ve Osmaniye illerinin vali, jandarma alay komutanları ve emniyet müdürleri ile bir araya geldi. Buradaki konuşmasında Atalay, seçim sürecinde yapılması muhtemel provokasyonlara dikkat çekti. Miting alanı girişlerinde yapılacak denetimin önemine vurgu yaptı. İstihbarat çalışmalarına özel bir ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Atalay, emniyet ve jandarma güçlerinin koordineli bir şekilde hareket edeceğini bildirdi. Seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için il ve ilçe seçim kurulları başta olmak üzere siyasi parti yetkilileri ve adaylarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti. Atalay, vatandaşların siyasi tercihlerini engellemek amacıyla yapılabilecek baskıları bertaraf edecek tedbirlerin alınacağını açıklarken, "Haberleşme ve ulaşım tesisleri, parti binaları ve seçim büroları gibi hassas noktaların tespit edilip koruma tedbirleri artırılacaktır." dedi. Beşir Atalay, hiçbir aday ve siyasi partinin idareyi taraflı davranmakla suçlamaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Afiş ve flamalar ana yollara asılmayacak

Atalay, trafik kazalarına sebep olacağı için afiş ve flamaların ana yollar ve kavşaklara asılmayacağını duyurdu. Bunun yerine billboardlara reklam verilmesini tavsiye eden Atalay, "Bu süreçte flama ve bayrak yarışına giriliyor. Bu da partililer arasında kavgalara yol açıyor. Bunun için tüm siyasi partiler ve adaylar ikna edilsin. Günümüzde çok sayıda iletişim kanalı var, onları kullanabilirler." ifadesini kullandı. Bakan Atalay, seçim konvoyları, propaganda araçları ve diğer seçim materyalleri nedeniyle oluşacak gürültü ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla da gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. Atalay, seçim günü diğer hizmetlerin de aksamaması için itfaiye, hastane, elektrik dağıtım kurumları ve haberleşme hizmetlerine daha fazla özen gösterilmesi uyarısında da bulundu.
 
zaman

 

 

 



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,245 µs