En Sıcak Konular

Ergenekon şeması yerle bir oldu !

6 Şubat 2009 08:27 tsi
Ergenekon şeması yerle bir oldu !
Karadayı, Kıvrıkoğlu, Ağar ve Eken isimlerinin sırrı...

Ergenekon tutuklusu Hayrettin Ertekin mahkemedeki ifadesinde, soruşturma kapsamında 360 kişinin daha gözaltına alınacağını, bu kişiler arasında Karadayı, Kıvrıkoğlu, Ağar ve Eken’in bulunduğunu savundu.

Ergenekon davasının 48. duruşmasında tutuklu işadamı Hayrettin Ertekin'in savunması ve çapraz sorgusu yapıldı. Ertekin, Ergenekon şemasını yerle bir edecek açıklamalar yaptı. Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınacakların toplam sayınının 360 olduğunu iddia eden Ertekin, "İki hafta sonra şunlar gözaltına alınacak dedim o da çıktı” dedi.

Ankara'da iki hakimin daha gözaltına alınacağını öne süren Ertekin, İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in de gözaltına alınacağını savundu.

Kıvrıkoğlu ile konuştum

Savcı, "Televizyonunuzu psikolojik harp amacıyla aldığınızı söylüyorsunuz. Ancak bir şey yapamadığınızdan bahsediyorsunuz. Psikolojik harekattan kastınız nedir? Kime karşı yapacaktınız?" diye sordu. PKK'ya karşı bir psikolojik harekattan bahsettiğini savunan Ertekin, "Bu konuyu Kıvrıkoğlu ve Büyükanıt ile konuştum. Medyanın bu konuda yanlarında yer almadığından şikayetçi oldular. Ben de buyur size televizyon dedim. Ne söylemek isterlerse söylesinler dedim" diyerek kendini savundu.

İtirafçının referansı kim?

Yanında çalıştırdığı PKK itirafçısıyla ilgili bir soruya da cevap veren Ertekin, "Bir komutanımın bana tavsiyesi ile işe aldık. Komutanları bana iyi birisi olduğunu söyledi. Düğününü bile orduevinde yapmışlar" dedi.

Gebze-Ankara hızlı treni...

Savcı’nın "Komutanım bunların kökünü kazımak lazım. Ankara- Gebze-İstanbul hattının yeniden açılması lazım. Siz bu sözünü ettiğiniz hatta neler yaptınız? şeklindeki sorusuna Ertekin şu cevabı verdi:

"Gebze- Ankara hattında hızlı tren kazası yaşanmıştı. Ben onu kastediyorum.”

Densizlik etmişim

Ertekin, Kemal Kerinçsiz hakkında “Akıllı bir kişi değil", Veli Küçük hakkında ise "Kafayı yemiş” ifadelerinin hatırlatılması üzerine, “Densizlik etmişim. Özür dilerim” dedi.

Komutan’ın selamını Sedat Peker’e iletti

Ergenekon'un tutuklu sanığı Hayrettin Ertekin, Diyarbakır'da görev yapan bir komutanın selamını duruşmada Sedat Peker'e iletti. TSK'nın Güneydoğuda başlattığı yardım faaliyetleri kapsamında oradaki öğrencilere 5 bin önlük dağıttığını belirten Ertekin, "Diyarbakır'da bir komutan tarafından Peker'in de üç TIR giyecek gönderdiğini öğrendim. Komutan Peker'e bu konuyla alakalı teşekkürlerini iletmemi istedi. Bu teşekkürü şu ana kadar iletme şansı bulamadım. Burada iletiyorum" diye konuştu.

bugün



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs