Youtube'cu Paşa'dan skandal! | " /> Youtube'cu Paşa'dan skandal! | "/>

En Sıcak Konular

Youtube'cu Paşa'dan skandal!

6 Şubat 2009 08:23 tsi
Youtube'cu Paşa'dan skandal!
 
Deniz Harp Okulu’ndaki sınav skandalının arkasından 'Ordu 20-25 yılda bir darbe yapmalı' Paşa çıktı.

Deniz Harp Okulu’nda yaşanan sınav skandalının ardından tanıdık bir isim çıktı. Geçen yıl video paylaşım sitesi YouTube’a düşen “Ordu 20-25 yılda bir darbe yapmalı” sözleriyle eleştiri oklarının odağı olan Deniz Kuvvetleri Eğitim Öğretim Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç’ın, Deniz Harp Okulu’ndaki sınav krizinin mimarı olduğu anlaşıldı. ‘Ölümden başka her şeye çare var’ diyerek, fizik sınavından kalan öğrencilerin geçirilmesi için yönetmelikleri altüst eden Koramiral Sağdıç’ın şok sözleri geçtiğimiz yıl YouTube’a yayınlanmıştı.

ŞOK EDEN SÖZLER

Ağustos 2008’de toplanan Askeri Şura’da koramiralliğe yükseltilen Sağdıç, Mart ayında yayınlanan ses kaydında ordunun 20-25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi tekrar rayına oturtmak için müdahale etmek zorunda kaldığını anlatıyordu. Ordunun ‘Demoklesin kılıcı’ gibi perde arkasında iç güvenlik ve iç istikrara dayalı misyonunun devam ettiğini savunan Paşa, devlet sistemini ayakta tutmak için iç misyonun birinci öncelik olarak devam ettiğini ordunun hissettirmek zorunda olduğunu öne sürüyordu. Sağdıç, ses kaydında şöyle konuşuyordu:

DURUM NASIL?

“Keşke Lüksemburg gibi, Almanya gibi etrafında sıkıntıları olmayan bir bölgede bulunsaydık. Ayrıca Rönesans reform sürecini 5 asır geçip, birey olarak siyasi haklarımızı şoför de olsak, deniz subayı da olsak, profesör de olsak eşit kullanabilme olgunluğunda olsaydık da biz silahlı kuvvetler olarak sadece dış tehditlerle ilgilenseydik. Ama durum bu değil.”

Elimize çantayı verip gönderdiler

'Bahriye’de fizik dersi skandalı’ haberi gündeme bomba gibi düşen Bugün, Deniz Harp Okulu’ndan atılan bir öğrenciye ulaştı. Fizik dersinden sınıfta kaldığı için kovulduğunu belirten öğrenci, “Şimdi dersaneye gidiyorum. Fizik sorularının hepsini doğru yapıyorum. Öğretmene bile ders anlatıyorum” dedi.

Artık okula dönmek istemediğini aktaran öğrenci, “Ben o kadar çok emek harcamışken okuldan atıldım. Benim gibi bir çok arkadaşım mağdur oldu. Elimize çantayı verip gönderdiler. Şimdi herşeye sıfırdan başlamak ağırıma gidiyor” diye konuştu.

bugün



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs