yola çağrılıyoruz? | " /> yola çağrılıyoruz? | "/>

En Sıcak Konular

Hangi yola çağrılıyoruz?

5 Şubat 2009 22:43 tsi
Hangi yola çağrılıyoruz? Gazeteleri tam sayfa süsleyen ilan belki de dikkatiniz çekmedi. Ama onu dikkatinize getirmek istiyoruz. "Yola Çıkma Zamanı" sloganıyla verilen ilanda yanyana durmasını tuhaf ve düşündürücü bulmamız gereken semboller var. Biri İslam'ın, diğeri kapitaliz

Konuyla ilgili odatv.com'da yer alan bir yazıda Vakit yazarı Abdurrahman Dilipak'a "Bunu neden yazmıyorsun" diye soruluyor. Yazı şöyle devam ediyor:

"Bugün gazeteleri tam sayfa süsleyen bir ilan var. İlan Mresco Emlak Şirketi’ne ait. Emlak Şirketi Mekke’de yapılan büyük bir gökdelenin reklamını yapıyor. Mekke’de yapılan gökdelende devre mülk yöntemi ile satış gerçekleştirilecek olan proje Türkiye, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ortak projesi.

“Yola Çıkma Zamanı” manşeti ile verile ilanda çok önemli bir ayrıntı var. İlanı veren şirket Kabe görüntüsünün üstüne gökdelenleri oturtmuş.Yüzlerce Müslüman Kabe yerine gökdelenlere doğru ibadet ediyor. İslam’ın temel değerleri ile örtüşmeyen bu görüntü Müslümanlar’a yapılmış büyük bir saygısızlık.

Gazeteleri tam sayfa süsleyen ilanda Kabe’nin görüntüsü önemsiz bir ayrıntı gibi sunuldu. Şirket, gökdelenleri ise Kabe yerine önünde ibadet edilecek bir merkez gibi sundu. Para, mal, ticaretin İslami camiayı getirdiği son noktanın halini gösteren ilan, dini değerleri de birer pazarlama aracı haline getiren İslamcı kesimin içler acısı halini gösteriyor. İslam onu savunduğunu iddia eden kesimlerce üzerinden rant elde edilecek bir değer olarak sunuluyor. İnanç ve iman yerine paranın geçtiğinin en büyük kanıtı olan bu ilanda din daha çok daire satmak için yalnızca bir fon kağıdı. İslam’ı ona yakın gözüken bu kesim pazarlayarak kirletiyor.

Mekke, bu sözde İslamcı anlayış nedeniyle gökdelenler, alışveriş merkezleri ile çevrilmiş durumda. Türkiye’de meleklerin cinsiyetini tartışan İslamcı yazarlar ise Kabe’yi pazarlayan bu anlayış ile kol kola. Her sene Kabe’ye gezi düzenleyen Vakit Gazetesi ve onun yazarı Abdurrahman Dilipak, Kabe’yi mahveden bu görüntüye neden tepki göstermiyor. İslam’ı pazarlayan ve Allah’ın evini kirleten bu görüntülere neden sessiz kalıyor.Yoksa Hüseyin Üzmez vakasında “benim sübyancım iyidir” anlayışını savunan bu kesim Allah’ın evini yıksa da “benim pazarlamacım iyidir” anlayışını mı savunuyor? İslam’ı sözde İslamcı geçinen bu pazarlamacı zihniyetten kim kurtaracak. Yoksa İslam halkı uyutan ve evlerini pazarlayan bu tüccarların elinde çürüyüp gidecek mi?"

odatv yorumcusunun görüşlerine Abdurrahman Dilipak ne der, bilemeyiz. Ama konu sadece Dilipak'ı ilgilendirmiyor.

Kutsal değerlerin bu derece kendisini "para" ile sembolize eden kapitalist zihniyetle kuşatılmış olmasında, herkes açısından düşündürücü olması gereken gerçekler var. Bu tablo ve gidişat karşısında herkesin kendisini ciddi bir muhasebe yapmakla yükümlü görmesi gerektiğine inanıyoruz.

Ve bu muhasebeyi yapmakta, herhalde daha fazla geç kalmamak gerekiyor... Çünkü bizleri çağırdıkları "yol", pek hayırlı bir yol değil...

İşte o ilan:


www.iyibilgi.com



Bu haber 1,077 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,831 µs