En Sıcak Konular

Dolar haftayı nasıl tamamlayacak?

5 Şubat 2009 19:40 tsi
Yurtiçi döviz piyasası sakin bir seyir izleyerek yurtdışı gelişmeleri ve merkez bankalarının faiz kararlarını takip etti.

Dolar en düşük 1.6336 TL, en yüksek 1.6477 TL'yi gören dolar kotasyonları saat 16:00 sıralarında 1.6380-1.6450 TL civarında bulunuyor.

Analistler, sakin seyrin haftanın kalan bölümünde de sürmesini bekliyorlar.

Bir banka yetkilisi, döviz piyasasının bu haftayı 1.6300 ile 1.6600 bandı arasında tamamlayacak gibi göründüğünü ifade etti.

Yetkili, sakin seyirde yurtiçinde piyasaya yansıyacak yeni bir haberin bulunmamasının etkili olduğunu kaydederek,"Tamamen yurtdışı piyasaların, borsaların ve emtia fiyatlarının etkisi altında kalan bir piyasa görüyoruz" diye konuştu.

Yurtiçi döviz piyasasında müşteri tarafının da çok sakin göründüğüne dikkat çekerek, müşterilerin belirgin bir yönü bulunmadığını kaydeden yetkili, "Dolar/TL kuru için bu hafta boyunca 1.6300-1.6600 bandı dışında bir hareket oluşmasını beklemiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

ABD'de işsizlik maaşı almak için 1 Şubat ile sona eren bir haftalık süre içerisinde yapılan başvuruların sayısının bir önceki haftaya göre 35 bin kişi artarak 626 bin kişi olarak gerçekleştiği bildirildi. Bu 1982 yılından bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi. İşsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 25 Ocak ile sona eren haftada 588 binden 591 bine revize edildi. Piyasalarda işsizlik başvurularının 2 bin artması bekleniyordu.

İngiltere Merkez Bankası(BOE), faiz oranlarını beklendiği gibi 50 baz puan indirerek, yüzde 1.00'e çekerken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) da beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmeyerek, oranlarının yüzde 2.00 olarak devam etmesine karar verdi.

BOE'nin ve ECB'nin bir sonraki toplantısı 4-5 Mart tarihlerinde yapılacak.

ECB Başkanı Jean Claude Trichet faiz toplantısının ardından yaptığı açıklamada faiz indirimlerinin devam edebileceğini belirtti ve Mart ayında faiz indiriminin mümkün olabileceğini ifade etti.

Trichet, Avro Bölgesi'ndeki ekonomik durgunluğun derinleştiğine de dikkat çekti.



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,621 µs