gölge adam... | " /> gölge adam... | "/>

En Sıcak Konular

O bir gölge adam...

5 Şubat 2009 19:04 tsi
O bir gölge adam... Onun için “gölge patron” dendi. “Gölge” olduğuna kuşku yok. Patronluk mevzuu ise hayli tartışmalı. Sevigen’in İstanbul adaylarıyla alakası ne? Ya Kılıçdaroğlu ile derdi? Çölaşan’ın kulakları çınlasın: Haberi kuşlardan a

CHP’nin “gölge” adamı gündemde. Ne şekilde gündemde? Hangi açıklaması, hangi icraatıyla? Haberimizden okumuşsunuzdur (CHP’nin gölge patronu isyanın hedefinde). CHP’nin İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen kesinlikle CHP deyince üzerinden kolayca atlanacak bir isim değil.

Sevigen’in “gölge” olduğu doğru. Ama Sevigen’in “gölge patron” olduğu görüşüne itirazımız var… Tabii, itiraz etmeden önce “bilenlere” danışmak lazımdı.

Hatırlar mısınız; Emin Çölaşan Hürriyet’teki mutlu-mesut günlerinde, “köşe kadılığı” yaparken, “kuşlarından” aldığı haberler yazardı bazen. Tabii Çölaşan’ın kuşları “belirli” hedeflere odaklanmış “iş” yaparlardı. Kulakları çınlasın; bizim de CHP’ye meyilli uçan “kuşlarımız” var. Biraz kulak kabarttık ve CHP’nin gündemdeki ismi Mehmet Sevigen için kulağımıza çalınanları kendimize saklamayalım, sizinle de paylaşalım dedik… 

Mehmet Sevigen’in İstanbul’daki belediye başkanı adaylarıyla ilgili hayli aktif olduğu, bilinen bir gerçek. Detayları haberde mevcut. İddialara da herhalde kendisi cevap verecektir.

Bu iddialardan biri, Sevigen’in “istediği kişileri aday yapamadığı” yönünde. Biri hariç; Kağıthane Belediye Başkanı Zeynel Öztürk. O da Baykal karşıtıymış ve Sevigen Baykal’a karşı seçimlerden sonra Mustafa Özyürek’le “güç” olabilmek peşindeymiş. Bu iddianın kaynağı bir haber sitesine gelen esrarengiz bir mail olarak gösteriliyor.

Oysa “bizim kuşlar” tam tersi bilgiler veriyorlar. Öyle görünüyor ki o mailin sahibi o haber sitesiyle (haber 7) eğer “dalga” geçmemişse, manipüle etmek istemiş. Çünkü Özyürek de, Sevigen de CHP’de bütün varlıklarıyla Deniz Baykal’a bağlı kişiler. Bırakalım Baykal’a karşı “güç” olmak çabası içinde olmayı, Baykal muhaliflerini tespit, teşhis ve tasfiye ile görevli memurlar gibi çalışmaktadırlar. (Kağıthane adayı Zeynel Öztürk'ü de sorduk, "sıkı Baykalcı" olduğunu söylediler. Kuşku duyan araştırsın; CHP içinde başından beri "Baykalcı" olarak bilindiğini öğrenecektir.)

Baykal’ın İstanbul adaylarını belirlerken danıştığı kişilerin başında gelen isimlerden biridir Sevigen. Parti içinde “kendi” adamı veya ekibi yoktur. Baykal için çalışır.

Baykal’ın mitinglerinde, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, “geliyooorrr… geliyooorrr…” diye “cazgırlık” yapma vazifesini kimselere bırakmayan kimdir? Tabii ki Mehmet Sevigen. Ve bunu kendisinin en tabii vazifesi addetmenin ötesinde, büyük bir zevk ve huşu ile yapmaktadır.

“Bizim kuşların” asıl haberi ise şu: İstanbul CHP teşkilatında şu veya bu şekilde adaylar netleştirildi, ama sorun ve sıkıntı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığında yaşanıyor.

İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı seçim çalışmalarında, toplantılarda kendi adını Kılıçdaroğlu ile birlikte anons ettiriyor. Aynı tonda, aynı ağırlıkta. Bu, Kılıçdaroğlu’nda büyük rahatsızlık yaratıyor.

Bu rahatsızlığı daha da artıran ise, CHP örgütlerinin Kılıçdaroğlu için, sanılanın aksine “canla başla” bir çalışma içinde olmaması.

Bu durum, Kılıçdaroğlu’nu il örgütünden ayrı olarak kendi çalışma ekibini oluşturmaya sevk etmiş durumda.

Peki Kılıçdaroğlu ekibinin gündeminde ne var dersiniz?

Kılıçdaroğlu ekibinin gündemindeki tartışma şu: Seçim çalışmaları esnasında Kılıçdaroğlu ismini ön planda tutalım. CHP ve Baykal’ın söylemlerini kullanmayalım. Seçim toplantılarında, örneğin 10. Yıl Marşı çalmayalım. Baykal’a yönelik tepkiye kurban gitmeyelim…

Kılıçdaroğlu’nun kafası karışık. Ama İstanbul örgütünün kendisine karşı ilan edilmemiş bir “tavır” içerisinde olması, çevresindekilerin bu önerilerine sıcak bakmasını getirebilir.

Mehmet Sevigen’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına çok da sıcak durmayışının sebeb-i hikmetini herhalde anladınız…

Daha önce iyibilgi’de yazdık; Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, onun popülaritesini darbelemek üzere planlanmış bir Baykal operasyonudur. (Kılıçdaroğlu vakasının sonu mu? / iyibilgi)

Sevigen’e dönecek olursak; O bir “gölge” adam, ama “patron” değil. Baykal’ın gölgesi. Yeri geldiğinde “cazgırlık” yapmak için. Yeri geldiğinde “dedektiflik” yapmak için. Yeri geldiğinde adam dövmek için. Yeri geldiğinde Baykal’a gövdesini siper etmek için…

Mehmet Sevigen’i Baykal’dan ayrı düşünmek mi? Hayal bile etmeyin… Çünkü dedik ya, o bir “gölge adam”…

Bunlar CHP kuşlarından kulağımıza çalınanlar. Test ettik, doğru çıktı. Haber verelim dedik…

www.iyibilgi.com



Bu haber 980 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs