En Sıcak Konular

Başesgioğlu: Emeklileri mağdur etmeyeceğiz

0 0 0000 00:00 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bakanlık ve hükümet olarak arzularının, sosyal güvenlik reformu ihtiyacının Türkiye'nin gündeminden düşmemesi, Türkiye'nin bu reformdan vazgeçmemesi olduğunu bildirdi.

Başesgioğlu, Okan Üniversitesinde düzenlenen “Sosyal Güvenlik Reformu Kapsamındaki Son Gelişmeler” konulu panelin açılışına katıldı.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, bir gazetecinin, ”Sosyal Güvenlik Reformunun gecikmesinin söz konusu olup olmayacağı” yönündeki sorusu üzerine şunları kaydetti:
“Anayasa Mahkemesinin bu iptal kararı karşısında iki türlü davranmamız gerekiyor. Birincisi bu geçiş döneminde bir hak kaybına neden olmamak için kurumlarımızın yapacağı bir düzenleme varsa acilen bunları yaptırmak ve dolayısıyla sigortalılarımızın, emeklilerimizin bu geçiş döneminde herhangi bir hak kaybına, mağduriyete uğramalarına meydan vermemek. Birinci önceliğimiz bu.
İkincisi, reformun geleceği, zamanlamasına ilişkin hep birlikte bir karar vermemiz gerekiyor. Şu anda o süreci tamamlamaya çalışıyorum. Bazı meslek kuruluşlarıyla görüştüm. Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu ile görüştüm. Bugün saat 16.00'da Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştireceğiz, ki buraya bütün ilgili taraflar, herkes geliyor. Onların görüşlerini dinledikten sonra bir-iki görüşme daha yapıp konuyu, buradan çıkan görüşleri Bakanlar Kuruluna takdim edeceğiz.”
Bakanlar Kurulunun reformla, planlamasıyla ve tarihle ilgili bir karar vereceğini dile getiren Başesgioğlu, “Vermek zorundayız, bu konuyu bu şekilde askıda bırakamayız. Bu şekilde müdahil olmazsak ülkemizde kaos çıkar, kargaşa çıkar. Buna asla müsaade edemeyiz. Ama makul olan nedir, onu yapmamız lazım” dedi.

-“ZAMAN KONUSUNDA SIKINTI VAR”-

Bu konuda zor olan tarafın henüz Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararının yayınlanmaması olduğuna işaret eden Başesgioğlu, sözlerin şöyle sürdürdü:
“Zaman konusunda bir sıkıntı var. Yani bir düzenleme yapmak isteseniz bile 2007'ye çok az bir süre kaldığı için bu zamanlamayı yapmak konusunda fiilen bir imkansızlığımız var. Bütün bunlar değerlendirilecek ve bir karar verilecektir. Verilecek bu karar geçici bir karar olacaktır. Bizim arzumuz bakanlık olarak, hükümet olarak arzumuz, sosyal güvenlik reformu ihtiyacının bu ülkenin gündeminden hiç düşmemesidir. Türkiye'nin bu reformdan geri adım atmamasıdır, vazgeçmemesidir. Bu geleceğe karşı bir sorumluluğumuzdur. Bütün dikkatlerimizi bu noktaya odaklıyoruz.”
“Bu sözlerinizden, 'Bu reformdan vazgeçilebilir' diye bir anlam çıkarılabilir mi?” yönündeki bir soru üzerine de Başesgioğlu, şu yanıtı verdi:
“2007'ye kadar istesek de bir düzenleme yapma imkanımız yok. Dolayısıyla bir zaman ihtiyacı olduğu ortada. Ama bu zaman ihtiyacı nereye kadar uzanır, bu önemli. Türkiye bir seçim atmosferine girmiş durumda. Seçim atmosferinde bu tür düzenlemeleri ne ölçüde yapabilirsiniz? Popülizme kaçmadan bunları nasıl gerçekleştirebilirsiniz, bunlar önemli. Onun için belki daha sakin bir ortamda, ortak aklın hakim olduğu bir ortamda bunun tartışılması lazım. Bu konudaki zaman biraz uzayabilir. 'Hem bu parlamento, hem bundan sonraki parlamento' dediysem, hiçbir zaman bu reformun yapılma hedefinden parlamentonun sapmaması lazım. Toplumun da sapmaması lazım. Bunu demek istiyorum.”

Hurriyet



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs