En Sıcak Konular

Diyanet Sen: CHP samimi ise...

5 Şubat 2009 15:02 tsi
Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, CHP'nin Kur'an Kursu açılımını değerlendirdi.

Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, CHP'nin bugüne kadar Kur'an öğreniminin önündeki engellerin kaldırılmasına; laiklik, demokrasi, çağdaşlık gerekçesi ile karşı çıktığını söyledi.

Yeni açılımın olumlu; ama yetersiz olduğunu belirten Yıldız, CHP'den Kur'an öğreniminin önündeki yaş sınırının kaldırılması noktasında da destek istedi.

Ahmet Yıldız, "Daha önce CHP'yi çarşaf açılımı ile izledik. Her ne kadar seçim öncesi olsa bile, dindar insanlara uygulanan niyet okuma yöntemini kullanmamayı uygun gördük ve bu açılımı desteklediğimizi söyledik. Çarşaf açılımı zora girmiş görünüyor." dedi.

CHP'nin Kur'an eğitiminin kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan Kuran Kursları Yönetmeliği'ne tepki gösterdiğini; Kur'an öğretimindeki yaş engelinin ise halen devam ettiğini hatırlatan Yıldız, "Yaş engeli nedeniyle Türkiye'de hafızlık müessesesi bitme noktasına gelmiştir. CHP, Kur'an ve din eğitimi önündeki engellerin kaldırılmasına da destek vermeli." diye konuştu.

Yıldız, şöyle devam etti: "Kur'an önündeki bu engelleri laiklik, demokrasi, çağdaşlık gerekçesi ile hep yokuşa süren CHP'nin, böyle bir yaklaşımına olumlu bakıyoruz. CHP bu yaptıklarının yanlış olduğunu veya Kur'an eğitiminin halkın talebi olduğunu görmüştür, diye düşünüyoruz. Tam aksine seçim yatırımı da olabilir. Ama biz olaya olumlu bakıyoruz. Daha önce yaptığı engellemelerin yanlış olduğunu gördüyse bu bizim için bir kazançtır."

Bağımsız Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkanı Ömer Lapçin ise, CHP'nin Kur'an kursu açılımını, Diyanet'e ait mevcut kursların görmezlikten gelinmesi olarak değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait hemen hemen her mahallede Kur'an kursları bulunduğuna dikkat çeken Lapçin, "Kur'an öğretme işi kanuna göre Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait. Diyanet de bunu zaten yapıyor. Her mahalleye Kur'an kursu demek, bu kursları yok saymak gibi bir şey." ifadesini kullandı.

Söz konusu teklifi samimi bulmadığını aktaran Lapçin, "Amaç Kur'an öğretmek mi, oy toplamak için milleti kandırmak mı?" diye sordu.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi de, her mahallede Kur'an öğretilmesinin çok güzel olduğunu belirterek, böyle bir eğitimin Diyanet görevlileri tarafından verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sergi, "Aksi halde başka sıkıntılar ortaya çıkar." uyarısında bulundu.

CİHAN




Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs