En Sıcak Konular

Emir depremi kesmez, Sayın Şengör!

0 0 0000 00:00 tsi
Emir depremi kesmez, Sayın Şengör! Dün akşam gerçekleşen deprem sonrası, “emret komutanım” sözleriyle hatırlanan Prof. Şengör ve arkadaşları açıklama yaptı: “Marmara’da beklenen büyük deprem tetiklenebilir.” Şener Üşümezsoy’a göre işin aslı başka.

Dün gece Marmara denizinde gerçekleşen deprem, “acaba beklenen Marmara depremini tetikler mi” sorusu doğurdu. Her deprem sonrasında araştırmalarını kamuoyuyla paylaşan İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Bilgilendirme Grubu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Gemlik Körfezi ve Balıkesir-Bayramdere depremlerinin, Marmara'da beklenen büyük deprem için “uyarıcı” olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

Peki, dün geceki deprem gerçekten de beklenen büyük Marmara depremini tetikler mi? iyibilgi’nin sorularını yanıtlayan Şener Üşümezsoy’a göre hayır. Üşümezsoy, meydana gelen depremin Kuzey Marmara fay hattında değil, güneyde gerçekleştiğine dikkat çekiyor. Dolayısıyla dün geceki depremin beklenen Marmara depremini tetiklemesi gibi bir durum söz konusu değil.

iyibilgi’nin “Durum böyleyken Deprem Bilgilendirme Grubu neden ‘deprem tetiklenir’ diye açıkladı” sorumuza Üşümezsoy yanıt vermekten kaçınıyor.

Bu konuda uzmanlara danışan iyibilgi, Türkiye’de bir “deprem pazarı”nın oluştuğu iddiasını öğreniyor. Elbette İTÜ bünyesinde görev yapan Deprem Bilgilendirme Grubu gibi güvenilir bir kurumun “deprem korkusunu suiistimal etme” arayışında olmayacağı muhakkak. Ancak deprem korkusunun bilinçli yaratıldığına dair de iddialar yok değil.

Bu arada Prof. Dr. Celal Şengör ile ilgili küçük bir hatırlatma: Şengör, Harp Akademilerinin açılışında yaptığı konuşmada “Komutanım, emrettiniz geldim” demiş ve “bir üniversite hocası emir alır mı” tartışması başlatmıştı. Şengör kendisini savunmuş ve “telefonda bir komutanla konuşsam ayağa kalkarım” demişti.



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,257 µs