vazgeçmeyiz mesajı | " /> vazgeçmeyiz mesajı | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti'den İsrail'e vazgeçmeyiz mesajı

5 Şubat 2009 13:07 tsi
AK Parti'den İsrail'e vazgeçmeyiz mesajı
Erdoğan'ın Davos çıkışıyla ilgili AK Parti'den yeni mesaj... ABD basını aracılığıyla Türkiye'nin, İsrail ile ortaklığına değer verdiği ve iki ülkenin bu ''özel ilişkinin'' sürmesini istediği mesajı verildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Gazze'deki savaşa itirazına rağmen Türkiye'nin, İsrail ile ortaklığına değer verdiğini ve iki ülkenin de halkına yıllardır fayda sağlayan bu ''özel ilişkinin'' sürmesini istediğini bildirdi.

ABD'de yayımlanan The Washington Post Gazetesi'nin bugünkü internet sayfasında, AK Parti'li Suat Kınıklıoğlu imzasıyla ve ''Türkiye'yi yanlış okumak'' başlığı ile ''okuyucu mektubu'' yer aldı.

Kınıklıoğlu, gazetenin, Washington Enstitüsünün Türkiye uzmanı Soner Çağaptay'ın, ''Türkiye Batı'ya Yüz Çeviriyor'' başlığı ile yayınladığı makalesinin, ''Türkiye'nin Batı'ya sırtını dönmesine kanıt olarak gösterilmek üzere yerleştirilmiş çok yanıltıcı bilgiler içerdiğini'' bildirdi.

Suat Kınıklıoğlu, yayınlanan mektubunda, AK Parti'nin 2002 yılından bu yana ''Soğuk savaş döneminin aksaklıklarını gidermeyi amaçlayan enerjik bir bölgesel politika izlediğini'' vurguladı.

Türkiye'nin kendisini, Balkanlar, Karadeniz, Kafkaslar, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz'e yeniden entegre etmek için büyük çaba harcadığını ifade eden Kınıklıoğlu, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

''Bu durum, coğrafyamızdan ötürü, bir seçim olmaktan öte bir gerekliliktir. Komşularımızla ilişkilerimiz Batı ile ilişkimiz pahasına yapılmamaktadır. Tam tersine biri birinin tamamlayıcısıdır. Bölgesel politikamızın, eğilimimizdeki farklılık olarak yorumlanması, sorunlu komşuluk ilişkilerini istikrara kavuşturma yönündeki çabalarımızın ardındaki ince düşüncenin kaçırılması anlamına gelmektedir.

Çağaptay'ın makalesinde ne yazık ki kötü niyet kokusu duyulmaktadır veya bu makale sadece Türkiye hakkındaki kötü analizlerine bir başka örnektir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsraillileri veya Yahudileri değil, İsrail'in Gazze'deki politikasını eleştiren pek çok olayın altını çizmiştir.

Aslında Erdoğan, Yahudi düşmanlığının bir insanlık suçu olduğunu ifade etmiştir. Gazze'deki savaşa itirazına rağmen Türkiye, İsrail ile ortaklığına değer vermektedir ve iki ülkenin de halkına yıllardır fayda sağlayan bu özel ilişkinin sürmesini istemektedir.''

aa



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs