En Sıcak Konular

Ersöz, Aydın Doğan'ı niçin dinlemedi?

5 Şubat 2009 12:15 tsi
Ersöz, Aydın Doğan'ı niçin dinlemedi? Ergenekon tutuklusu Tuğgeneral Levent Ersöz'ün evinden 2 bin 500 dinleme kaydı çıktı. Kayıtlar arasında Uzan ve Karamehmet'in telefon görüşmeleri de var ancak Doğan yok. Peki Doğan niçin dinlenmedi?

Ergenekon’un derin kulağı İstihbaratçı Tuğgeneral Levent Ersöz’ün medya dünyasıyla ilgili itirafları, medya patronlarıyla Ergenekon yapılanması arasındaki ilişkileri gündeme getirdi.

Ersöz’e ait adreslerde yapılan aramalarda 2500’ün üzerinde dinleme ve gizli çekilmiş video kaydı bulunmuştu.

Ersöz, yakalandıktan sonra savcılıkta alınan ifadesinde bunlardan bir kısmını itiraf etmiş ve Cem Uzan ve Mehmet Emin Karamehmet gibi dönemin iki büyük medya patronunu “üstlerinin emriyle" kayda aldırdığını itiraf etmişti.

Ersöz’ün dinleme ve kayıt yaptırdığı dönemde, Cem Uzan, Star TV, Star Gazetesi, Kral Tv, Turkish News ve çok sayıda radyonun sahibi bir medya patronuydu.

Mehmet Emin Karamehmet ise o dönem ve halen daha Show TV, Akşam, Güneş, Tercüman gazeteleri dahil oldukça geniş bir medya gücüne sahip.

Sözkonusu dönemde diğer büyük bir medya grubu olan Sabah&ATV grubunda ise işler karışıktı. Patron Dinç Bilgin’in bankasına el konmuş, medya gücü ise yarı canlı ve sahipsiz haldeydi. Devam eden süreçte ise TMSF el koymuştu.

Ersöz’ün medyaya yönelik aktif dinleme ve kayıt yaptırdığı bu dönemde üç büyük medya patronu, Cem Uzan, Mehmet Emin Karamehmet ve Aydın Doğan’dı.

Ersöz savcılıkta Uzan ve Karamehmet’i dinleyip, kaydettirdiğini itiraf etti. Bu kayıtlarla ilgili bazı bilgiler de medyaya yansıdı. Ancak Ersöz’ün Aydın Doğan’a yönelik hiçbir faaliyeti henüz ortaya çıkmadı.

Bu durumda ortaya iki ihtimal çıkıyor: Ergenekon tutuklusu Ersöz Paşa ya “Aydın Doğan bizden” diyerek, izleme ve dinleme yaptırmadı. Ya da bu kayıtlar yapıldı ancak henüz ortaya çıkmadı.

ERSÖZ'LE GÖRÜŞEN GAZETECİYİ DOĞAN TRANSFER ETMİŞTİ

Ersöz Paşa’nın “Bana darbe planlarını veren kişi gazeteci Nuray Başaran’ın tanıştırdığı kişidir” sözü bu noktada çok önemli. Çünkü Nuray Başaran, sözkonusu dönemde Karamehmet Grubu’ndaydı ve Akşam Gazetesi’nin Ankara Temsilcisiydi.

Ersöz’le sık sık görüştüğü anlaşılan Nuray Başaran, Akşam’dan ayrılıp direkt Doğan Grubu’na geçmişti. Star TV’yi satın alan Doğan Grubu, Başaran’ı Ankara Temsilcisi yapmıştı. Nuray Başaran’ın Aydın Doğan’ın kızlarıyla sıkı ilişkileri ise medya kulislerinin en sık konuşulan konularından.

Dün Levent Ersöz’ün Nuray Başaran’ı Karamehmet Grubu’nda çalıştığı dönemde dinlettiği de  ortaya çıktı. Ersöz, Başaran’ı Sivas’ta yerel bir mahkemeden aldığı kararla Jandarma dinlemesine aldırmış. Sebep ise “Başaran’ın Sivas’ta bir olaya karışması” olarak gösterilmiş. Ancak Başaran’ın hayatında Sivas’a gitmediği ortaya çıkmıştı. Sözkonusu olayın ne olduğu ise muamma.

AYDIN DOĞAN'DAN ZARAR GELMEZ Mİ?

Peki iki büyük medya patronunu ve onların iyi isimlerini Sivas gibi Anadolu illerinden alınan mahkeme kararlarıyla dinlettiren Levent Ersöz, başka medya patronlarını da Sivas’tan, Tokat’tan, Amasya’dan alınan kararlarla dinlemiş midir? Dinlememişse onları ayrıcalıklı kılan nedir?

Bunun nedeni; 2500’ün üzerinde kayıt bulunduran Levent Ersöz’ün savcılıkta verdiği ifadedeki şu sözlerde gizli: “Zarar gelebilecek ve şüphelendikleri kişilerin kayıtlarını aldım”

Bugün Ergenekon’un yakın dönem için en kilit ismi olan ve uzun süre firari olduktan sonra yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, “Zarar gelebilecek” sözleri çok önemli.

Ergenekoncu Ersöz’ün Aydın Doğan’ı kaydettirmemesinin altında kendilerine “zarar gelmeyeceği” rahatlığı mı var yoksa?

aktif haber



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs