En Sıcak Konular

Ve soykırım baskısı başladı

5 Şubat 2009 11:24 tsi
Ve soykırım baskısı başladı Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Obama'ya mektup göndererek 'soykırım' iddialarının tanınması yönünde yeni bir girişim başlattı.

Ermeniler, “Yeni yönetimle birlikte tasarının geçmesi konusunda iyimseriz” dedi. Amerika'daki Ermeni lobisi seçim kampanyasında sözde Ermeni soykırımı iddialarının tanınması gerektiğini söyleyen Barack Obama'ya, sözünü tutması için baskı yapılması çalışmalarına start verdi. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Ermeni asıllı Amerikalıları, ABD Başkanı Barack Obama ve kendi yaşadıkları bölgenin milletvekiline birer mektup yazarak, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımaları yönünde baskı yapmaya çağırdı. Cumhuriyetçi Parti Illinois milletvekili ve ABD Kongresindeki Ermeni dostluk gurubunun eş başkanı Mark Kirk de, "yeni Kongre ve yeni yönetimle birlikte, tanıma konusunda iyimseriz" dedi.

DAHA AKTİF OLUN ÇAĞRISI

Ermeniler, seçimden önce tezlerini tanıma sözü veren Barack Obama üzerinde baskı kurma gayretinde. Ermeni lobisi ayrıca, ABD'de yaşayan Ermenilerden, bulundukları bölgeyi temsil eden milletvekillerine de Ermeni iddialarını Amerikan Kongresi'nde tanıma çabalarına destek vermeye çağırmalarını da istiyor. ANCA'ya açıklamada bulunan milletvekili Kirk, Ermeni asıllı Amerikalıları daha aktif olmaya çağırdı.

ACELE ETMELİYİZ

Kirk, "Yeni Kongre'nin ve yeni başkanlık döneminin en başında daha güçlüyüz. Ne zaman ABD'nin karıştığı bir savaş olsa, 'Zaman yanlış' diyecekler. Ama şimdi harekete geçmeliyiz ve tasarıyı da şimdi sunmalıyız" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, seçim kampanyası sırasında Ermeni tezleriyle ilgili konuşmalarını dinlediğini belirten Kirk, "Ancak şimdi ABD Dışişleri Bakanı olduktan sonra ne söyleyeceğini görmek isterim" diye konuştu.

YENİŞAFAK




Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,712 µs