CHP'ye yuh dedi | " /> CHP'ye yuh dedi | "/>

En Sıcak Konular

Cumhuriyet de CHP'ye yuh dedi

5 Şubat 2009 09:35 tsi
Cumhuriyet de CHP'ye yuh dedi
CHP''ye laf kondurmayan Cumhuriyet Gazetesi de sonunda pes etti ve 'Kuran Kursu' açılımında, CHP'ye fena yüklendi...

Habertürk TV'de Erdoğan Aktaş yönetimindeki "Kim Haklı?" programında CHP'nin Kocaeli adayı Sefa Sirmen'in "mahalle evleri" projesi kapsamında kamuoyuna duyurduğu ve CHP lideri Deniz Baykal'ın da destek verdiği "her mahalleye Kuran kursu açılımı" Sefa Sirmen ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som tarafından tartışıldı.

Sirmen çalışmalarının seçim yatırımı olmadığını laiklikten asla vazgeçmeyeceğini savunurken Deniz Som bu yapılanların ihanet olarak tarihe geçeceğini öne sürdü.

SİYASİ MALZEME OLARAK DÜŞÜNMEDİK

Sefa Sirmen projeyle ilgili olarak, "Bu asla seçim yatırımı değil. Mahalle evi projesi içinde bir bölüm. Bunu siyasi malzeme olarak kullanmak aklımızın ucundan geçmedi. Bazı gerçekler var. Mesela Konya'da bina çökmesiyle 16 yavrumuzun öldüğünü biliyoruz. Sağlıksız koşullarda Kuran kursu verildiğini biliyoruz. Biz de seçimlere hazırlanırken bu konuyu düşündük. Her mahalleye bir mahalle evi... Muhtarlığın, lisan kursunun, üniversite hazırlık kurslarının da içinde olduğu Mahalle Evi olarak adlandırdığımız bir proje. Tatil zamanlarında müftülük denetiminde Kuran eğitimi verileceğini de duyurduk. Esas proje her türlü ihtiyacı karşılayacak olması. " dedi.

DİNİ RANT OLARAK GÖRMEDİM

Oy hesabı ile hareket etmediğini söyleyen Sirmen şöyle devam etti: "Ben ilk defa başkan adayı olmadım. 3 dönem başkanlık yaptım. Dinimizi bir rant olarak hiçbir zaman görmedim. 89'da başkan olduğumuz zaman sabah camiye giden cemaate de hiznet vermek gerektiğinden ısıtma sistemini başlatan adamım. Müslüman bir ülkedeyiz. Aileleler kendi çocuklarının Kuran öğrenmesini istiyor. Biz de çocukluk yaşlarımızda gittik. Şimdi aileler istese de gönderemiyor, endişeli oldukları için. Devlet yönetiminde verilen bir eğitimi elbette memnuniyetle karşılacaklardır. Bu çalışma 6 aydır devam ediyor. Bunu halkın talepleri doğrultusunda yaptık."

ILIMLI İSLAM CUMHURİYETİNE SU TAŞINIYOR

Sirmen'in projesini eleştiren Cumhuriyet yazarı Deniz Som ise şöyle konuştu: "Sayın Sirmen haklı! Son yıllarda ABD'nin planladığı şekilde Büyük Ortadoğu Projesi uygulanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ne de biçilen ılımlı İslam modeli var. Bu o kadar güzel uygulanıyor ki. Toplum dönüştürülüyor. Sefa Bey de bu dönüşüme ayak uydurmuş. İstanbul'da da çarşaflı kadınları parti üyesi yaparak yöneticilik basamağına götürülek istenmişti. Sefa Bey de ılımlı İslam Cumhuriyetine su taşıyor. Türkiye ılımlı İslam Cumhuriyerine sürüklenmiyor olsaydı, Atatürk'ün ilkeleri yürüyor olsaydı Sefa Bey'le öncelik bale kurslarına mı opera kurslarına mı verilmeliydi. Onu tartışacaktık."

ŞERİATA DA MI 'HALKIN TALEBİ' DİYECECEKSİNİZ?

Som şöyle devam etti: "Yetişkine götüreceğiniz hizmet başka, çocuklara götürecek hizmet başka. Sizden Kuran kursu istiyorlar, halkın talebi. O zaman şeriat istediklerinde de halkın talebi mi diyeceksiniz? İzmit sınırları içinde Diyanet'in açtığı Kuran kursları yok mu, var. O zaman size ne! Kaçak Kuran kursları açılıyorsa, size ne. Bu emniyetin görevi. Diyanetin yasal kursları var. Kimi derneklerin yasal kursları var. Kimi cemaatin de yasa dışı Kuran kursları var. Bunlarla mücadele etmek belediyenin görevi değil. Tespit ettiğiniz zaman emniyete başvurursunuz. Kaldı ki Kuran kursları ilköğretim çağındaki çocuklara da yasak. Yani her şey birbirine karışmış. "

stratejikboyut



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,298 µs