Emniyet'te büyük operasyon! | " /> Emniyet'te büyük operasyon! | "/>

En Sıcak Konular

Emniyet'te büyük operasyon!

5 Şubat 2009 08:13 tsi
Emniyet'te büyük operasyon! Emniyet'ten, Şahin'in listesindeki Özel Harekâtçılara soruşturma...

Ergenekon soruşturmasının son dalgasına Özel Harekâtçıların adının karışması Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan 10 Özel Timci, genel hizmet kadrosuna kaydırıldı. Eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'le ilişkili polisler hakkında savcılığın yürüttüğü adlî soruşturmanın yanı sıra Emniyet de idarî soruşturma başlattı.  
 
Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan 2'si emniyet amiri, 9 Özel Harekâtçı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan bir Özel Timci, Özel Harekât branşından da atıldı. Bu arada, yeşil pasaport başvurusu yaptığı ortaya çıkan İbrahim Şahin'in, Glock marka tabancasına silah taşıma ruhsatı almak için de girişimde bulunduğu öğrenildi.

Özel Harekatçılardan suikast timi oluşturduğu öne sürülen İbrahim Şahin'le ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Susurluk davasından 6 yıl hapis cezası alan ancak sağlık sorunları sebebiyle cezası affedilen Şahin'in yeşil pasaport başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Emniyet'ten ihraç edilmesine rağmen yeşil pasaport başvurusu yapan Şahin'in meslektaşlarına, "Aldığım ceza affedildi. Ben milletime yıllarca hizmet ettim. PKK'yla mücadele ettim. Bu benim hakkım. Ama vermiyorlar." diye serzenişte bulunduğu öğrenildi.

6 yıl hapis cezası aldıktan sonra meslekten de ihraç edilen Şahin'in talepleri yeşil pasaportla sınırlı kalmamış. Silah taşıma ruhsatı alabilmek için Emniyet'e başvuran İbrahim Şahin, ETÖ kapsamında evindeki aramada gizlemeye çalıştığı Glock marka tabancasına ruhsat alabilmek amacıyla girişimde bulunmuş. Tabancayla ilgili bilgi almak isteyen Şahin, polisten talebinin yerine getirilmesinin mümkün olmadığı cevabını almış. Şahin'e hem talep ettiği pasaport hem de silah taşıma ruhsatı verilmedi. Şahin'in ruhsat alamaması üzerine sahte bir silah taşıma ruhsatı düzenlediği ev araması sırasında ortaya çıkarıldı.

zaman



Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs