katliam itirafı | " /> katliam itirafı | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'den tarihi katliam itirafı

4 Şubat 2009 22:53 tsi
İsrail'den tarihi katliam itirafı 
İsrail, Gazze'de tankların çocukları öldürdüğünü itiraf etti. Açıklama ise bir hayli düşündürücü: Bu makul bir hata!

İsrail ordusu, Gazze'de 16 ocakta, bir doktorun evinin hedef alınarak, 3 kızının öldüğü saldırının, İsrail tanklarından açılan ateş sonucu gerçekleştiğini doğruladı.

İsrail tıp çevrelerinde de tanınan bir isim olan, Tel Aviv'deki Tel Haşomer hastanesinde görev yapan Dr. İzzeddin Ebul Eyş, bombardımanda 8 kızından 3'ünü ve bir yeğenini kaybetmişti. Doktor, evi bombalanmadan önce, savaşın sürdüğü Gazze'deki durumu anlatmak üzere İsrail'in Kanal 10 televizyonuna telefonla bağlanmıştı.

Tam bu sırada evi bombalanan ve canlı yayında kızlarının öldüğünü aktaran Doktor Ebul Eyş, 3 hafta süren savaşın acı sembollerinden biri haline gelmişti. Doktorun yaralı iki kızı İsrail'e getirilerek tedavi altına alınmıştı.

İSRAİL ORDUSU SORUŞTURMA AÇTI

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, ordunun bir çok katmanında yapılan soruşturma sonucunda, Dr. İzzeddin Ebul Eyş'in evinde meydana gelen olayla ilgili değerlendirmelerin, doktorun 3 kızının ölmesine İsrail tanklarından atılan 2 merminin neden olduğunu ortaya koyduğu kaydedildi.

16 ocak cuma günü bölgede operasyonlarda bulunan birliğin, patlayıcılar ve el yapımı bombalarla dolu bir alanda keskin nişancı ve havan ateşine hedef olduğu, "ateşin doktorunkine bitişik bir evden geldiğini belirleyen birliğin, ateşe ateşle karşılık verdiği" ileri sürülen açıklamada, şöyle devem edildi:

"İsrail askerlerinin karşı ateşi sürerken Dr. Ebul Eyş'in evi üzerinde şüpheli siluetler görüldü ve bunların Hamas keskin nişancıları ve havancılarını yönlendiren gözcüler olduğu düşünüldü. Yoğun ateş altında durum değerlendirildiğinde, birliklerin komutanı şüpheliler üzerine ateş açılması emrini verdi. Dr. İzzeddin Ebul Eyş'in 3 kızı bu ateşte ölmüştür."

ÖLDÜRDÜK AMA TELEFON ETTİK!

Ateş açılmasının ardından, evin bulunduğu yönden çığlıkların duyulduğu ve ateşin derhal kesildiği savunulan açıklamada, daha sonra vurulan evin Dr. İzzeddin Ebul Eyş'in evi olduğunun anlaşıldığı, doktorla bağlantı kurularak, yaralananların İsrail'e getirilmesi amacıyla, bölgede bulunan İsrail askerlerince ambulansların Erez'den geçişinin sağlandığı da belirtildi.

Ordu, İzzeddin Ebul Eyş ailesinin uğradığı kayıptan dolayı üzüntülerini bildirirken, yine de bölgede yoğun çatışmaların bulunduğu, askerlere yönelik bir çok tehdidin olduğu bölgede, birliklerin davranışının ve binaya ateş açılmasının da koşullar dikkate alındığında "makul olduğu" iddia edildi.

"HEPİMİZ HATA YAPARIZ"

İsrail ordu soruşturmasının sonuçlarının açıklanmasından sonra Kanal 2 televizyonuna konuşan Dr. Ebul Eyş, "Hepimiz hata yaparız. Ama bu hataları tekrarlamayalım" dedi.

Doktor, olay sırasındaki bağlantısında, evinin bombalandığı sırada, binada militanlar bulunduğu iddialarını yalanmıştı.

Doktor, televizyonda İbranice yaptığı konuşmasında, soruşturma yoluyla gerçeğin ortaya çıkarılmasını isteyen herkese ve kendisine bu güç döneminde destek veren İsraillilere teşekkürlerini iletti.

internethaber



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs