En Sıcak Konular

Karayalçın Erdoğan'a yüklendi

4 Şubat 2009 20:07 tsi
Erdoğan 25 bin kişiyi sordu Karayalçın'dan cevap geçikmedi. Peki Karayalçın'ın bu projesi nasıl gerçekleştirecek? İşte cevabı;

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara için açıkladığı projelerin maliyetleri ile eleştirilere ''Projelerinin ne kadar ciddi olduğunu dostun da düşmanın da bildiği'' belirterek karşılık verdi.

Karayalçın, yaptığı açıklamada, Ankaralılara sunduğu 600 TL ''Hemşehrilik'' ve 25 bin kişilik ''Kent İşçiliği'' projelerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ''uygulanmasının mümkün olmadığı'' gerekçesiyle eleştirildiğini ve bu görüşün rakamlarla açıklanmaya çalışıldığını hatırlattı.

''Hemşehrilik Geliri''nin Ankara'da yaşayan 90 bin yoksul ailenin aylık gelirinin belediye hizmet ve yardımlarıyla 600 TL'ye yükseltilmesine dayalı bir proje olduğunu ifade eden Karayalçın, bu projenin maliyetinin 450 milyon TL kadar olacağının hesaplandığını belirtti.

KENT İŞÇİLİĞİNİN MALİYETİ 180 MİLYON YTL

''Kent İşçiliği'' projesinde 25 bin kişiyi tam veya kısmi zamanlı istihdam edeceklerini belirten Karayalçın, bunun maliyetinin de 180 milyon TL olduğunu bildirdi.

Karayalçın, ''Hemşehrilik Geliri'' ve ''Kent İşçiliği'' projelerinin toplamının, Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 15'ini bile aşmadığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın Ankara metrosunun Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını söylediğini hatırlatan Karayalçın, Ankara Belediyesi'nin doğal gazı özelleştirerek kurtulduğunu savundu.

Karayalçın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Anlaşılan bu sefer de metro inşaatını yüzüne gözüne bulaştırdığını fark ettiler. Sayın Başbakan'ın bu açıklaması Ankara Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliğinin itirafıdır. Yani, bu belediye metro yapmayı beceremez, metroyu mecburen Hükümet yapacak demektir. Ama yine de sormak isterim; Ulaştırma Bakanlığı sadece AKP'li belediyelere mi metro yapacak? Bu seçimde başka partilerden belediye başkanı seçen kentlere metro yapmayacak mı? Bu nasıl bir devlet anlayışıdır.

Bizim yönetimimizde Ankara'nın kaynakları çeşitli kişi ve kuruluşlar için değil, Ankara Belediyesi için, Ankaralılar için kullanılacaktır.''

internethaber



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs