En Sıcak Konular

Dağlıca 'eşekleri' devlet krizine yol açtı!

4 Şubat 2009 19:14 tsi
Dağlıcı ve Aktütün karakollarına yönelik terör saldırılarında PKK'nın ağır silahları taşımada kullandığı eşekler ortalığı karıştırdı.

Muğla'dan yasa dışı yollarla PKK'ya gönderildiği ileri sürülen eşekler, devletin 2 kurumunu adeta 'eşek şakası' gibi bir skandala sürükledi.

Teröristlerin silah taşıdığı katırlar, Muğla Tarım İl Müdürlüğü ile Başkale Kaymakamlığı'nı karşı karşıya getirdi. İl Tarım Müdürlüğü, 'Katırları gönderdik' derken Başkale Kaymakamlığı 'Biz almadık' diye ısrar etti.

Dağlıcı ve Aktütün karakollarına yönelik terör saldırılarında PKK'nın ağır silahları taşımada kullandığı katırların bölgeye Muğla'dan kaçak yollarla gittiği ileri sürülmüştü.

2 kamyonla Van'a gönderilen işte bu katırlar, devletin 2 kurumunu karşı karşıya getirdi. Muğla Tarım İl Müdürlüğü, "Van Başkale'ye, 2007 ve 2008'de yasal yollardan katır sevkiyatı yaptık" şeklinde rapor verdi. Ancak Başkale Kaymakamlığı, "Bize resmi yoldan gelen bir katır sevki yok" açıklamasında bulundu. Üstelik bu konuda, herhangi bir e-posta, faks ya da resmi yazının da ellerine ulaşmadığı bildirildi. Oysa yasa maddesinde, "İl ilçelerden, diğer il ve ilçelere yapılan hayvan sevkleri, e-posta yolu ile gidecekleri İl/İlçe müdürlüklerine bildirilecektir" diyor. Devletin iki kurumu, katır sevkiyatı konusunda bir türlü uzlaşamazken terör örgütü için çok önemli olan bu hayvanların 'nasıl gittiği' konusu gizliliğini koruyor!

İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR

Olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirten Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise, "Katırları burada yerliler toplamış, sonra onları bir şekilde Van'a sevk etmiş. Bütün bu iddiaları araştırıyoruz" dedi.

En etkili terörist: Eşekler!

Muğla İl Tarım Müdürlüğü çalışanlarından gelen bir ihbarda, Tarım Müdürlüğü'nde çalışan bazı yetkililerin desteğiyle ildeki eşeklerin, yasa dışı yoldan Doğu'ya sevk edilip baskınlardan kullanılmak üzere PKK'ya satıldığı ileri sürülmüştü. Çünkü sarp arazilerde en kolay hareket edebilen hayvanlar, eşeklerdi! Başbakanlık tarafından, ilgili birimlere gönderilen yeni bir ihbar mektubunda ise, "2007 ve 2008'de, 30 kamyon katırın, sahte belgelerle Van'a gönderildiği" belirtildi. Bu işi yapanların kamuda görevli bazı kişiler ile Fethiye'de yaşayan M.K. ve Y.U. olduğu vurgulandı.

Hep aynı veteriner

Kaçak hayvan sevkiyatı için düzenlenen sahte belgelerin, Fethiye Tarım İlçe Veterineri Zafer Büyükçalık'a yaptırıldığı tespit edildi. Yasaya göre "en az 2 veterinerin" imza altına alıp sevk işlemleri başlatması gerektiği belirtilirken, olayın ortaya çıkmasının ardından Büyükçalık'ın ani bir kararla emekliye sevk edildiği öğrenildi. İlçede 9 adet veteriner olmasına rağmen sadece Büyükçalık tarafından hayvan sevk işlemlerinin yapıldığı tespit edildi. Diğer veterinerlere ise, İl Müdürü Hadi Kayhan tarafından "gayri resmi" yasak getirildiği ileri sürüldü.

takvim

 



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs