Google, seni izliyor | " /> Google, seni izliyor | "/>

En Sıcak Konular

Büyük birader Google, seni izliyor

4 Şubat 2009 14:50 tsi
Büyük birader Google, seni izliyor Google'ın devrim niteliğindeki yeni hizmetleri peşpeşe devreye girerken, insanlık adına büyük gelişmeler olarak sunuluyor. Peki ya bu teknolojiler kötü amaçlarla kullanılırsa ne olacak?

Hakkı Alkan - http://shiftdelete.net

Google'ın bugün duyurduğu yeni servisi Google Latitude, Google Maps üzerinden konumunuzu paylaşmanıza olanak sağlıyor. Symbian işletim sistemli Nokia, BlackBerry, Windows Mobile işletim sistemli telefonlar gibi akıllı cihazların yeteneklerden faydalanan hizmet sayesinde, arkadaşlarınızın o anda nerede olduğunu görebilir, yer tarifi konusunda eşi bulunmaz yardımlaşmalar gerçekleştirebilirsiniz. iPhone ve bazı Sony Ericsson modelleri için de bu servisin kullanılabilir hale getirilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor.

Sizi Sadece Google mı İzleyecek?

Bu hizmet, birçok kişinin de aklında soru işareti bırakıyor. Kişinin o anda nerede olduğu bilgisinin, istenmeyen kişiler tarafından bilinmesi veya bu bilgilerin gizlice başkalarıyla paylaşılması konusundaki tereddütler, Google'ın yaptığı açıklama ile son buluyor.

Gizlilik konusunda seçenekler,  kullanıcılara bırakılmış durumda.

Öyle ki; kimlerin bu bilgileri göreceğini kullanıcının kendisi belirlerken, Google sunucularında depolanan bu verilerin her ne şartla olursa olsun başkaları ile paylaşılmayacağına dair söz veriyor.

Kimler Kullanabiliyor?

Bugün duyurulan servisi, şu anda Amerika da dahil 26 ülke kullanabiliyor. Listelenen ülkeler arasında maalesef Türkiye bulunmuyor. Ancak, Google Türkiye ofisinin gayretleriyle kısa zamanda ülkemize de gelmesi muhakkak.

Servisin kullanılacağı ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.

Servisten faydalanmak için google.com/latitude adresine girip, cep telefonu numaranızı yazmanız yeterli. İhtiyacınız olan yazılım, cep telefonunuza ücretsiz olarak gönderiliyor ve anında kullanmaya başlıyorsunuz.

Kıskanç Eşler de Kullanır mı?

Merak edilen kişinin o anda nerede olduğunu bilmek, birçok meraklı teknoloji tutkununun da düşlerini süslüyor. Bunlar arasında ilk sırayı meraklı ve kıskanç eşler alıyor. Servis sayesinde, nerede bulunulduğuna dair yalan söylemek çok daha zorlaşıyor.



Bu haber 970 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs