En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan adayları tanıttı

4 Şubat 2009 14:30 tsi
Başbakan Erdoğan adayları tanıttı Başbakan Erdoğan, AK Parti, Ankara Belediye Başkan adaylarını Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği bir programla tanıttı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını tüm dünyanın artık bilmek durumunda olduğunu ifade ederek, ''Türkiye, akıntıya kapılan, rüzgara göre yol alan bir ülke değil, akıntıya yön veren, rüzgara rota çizen, gerektiğinde fırtınalar dahi estiren bir ülkedir'' dedi.

Erdoğan, partisinin Ankara belediye başkan adaylarının Atatürk Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısına katıldı. Erdoğan, Ankara'nın; Anadolu'nun, Türkiye'nin, Kurtuluş Savaşı'nın, milli mücadelenin kalbi olduğunu vurgulayarak, ''Ankara, ülkemizin, milletimizin,cumhuriyetimizin başkenti. Başkentimizin her semtine, mahallesine, sokağına yürek dolusu selamlarımı gönderiyorum'' dedi.

Bundan 86 yıl önce Cumhuriyet'in ilanından hemen önce 13 Ekim 1923'te Ankara'nın başkent ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, O gün 30 bin nüfuslu kasaba olan Ankara'nın, bugün 4 milyonu aşan nüfusuyla çağdaş bir kent olduğunu kaydetti.

Kurtuluş Savaşı ile Ankara'dan tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılan bir kahramanlık destanı yazıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Cumhuriyetimizi ilan ettik, o andan itibaren yeni bir mücadeleye başladık. Nedir bu mücadele? Bu mücadele kalkınma mücadelesidir, bu mücadele çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma mücadelesidir, bu mücadele yeniden güçlü, yeniden büyük, yeniden saygın bir Türkiye inşa etme mücadelesidir.

Bizim, Kurtuluş Savaşı'nda kazanmaktan başka bir seçeneğimiz, kazanmaktan başka bir alternatifimiz yoktu. 'Ya istiklal ya ölüm' dedik ve tarihte görülmedik bir destan yazdık.

Aynı şekilde kalkınma mücadelesinde de bizim kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Türkiye'yi Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Bunu illa başaracağız.

Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmaktan başka seçeneğimiz yok. Türkiye'nin ekonomisini büyütmekten, güçlendirmekten başka seçeneğimiz yok. İşte biz, bu ruhla, bu coşkuyla, bu heyecanla yolumuza devam ediyoruz. AK Parti olarak, bütün teşkilatımızla, bütün vatandaşlarımızla, bütün yol arkadaşlarımızla birlikte azim ve kararlılıkla yola devam ediyoruz.

Şunu tüm dünya artık bilmek durumundadır: Türkiye, ülkelerden bir ülke değildir. Türkiye, sıradan bir ülke değildir. Türkiye, öz güveni yüksek, itibarı yüksek, saygınlığı yüksek bir ülkedir. Türkiye, akıntıya kapılan, rüzgara göre yol alan bir ülke değil, akıntıya yön veren, rüzgara rota çizen, gerektiğinde fırtınalar dahi estiren bir ülkedir. Türkiye, gündemin arkasına takılıp giden bir ülke değildir, gündem belirleyen bir ülkedir. Türkiye başkaları ne der diye düşünen değil, 'Türkiye ne der?' sorusunu tüm dünyanın zihninde var eden bir ülkedir.''

''EDİNDİĞİMİZ RUH''

Erdoğan, ''Bizim Çanakkale'den aldığımız ruh budur, bizim Kurtuluş Savaşı'ndan edindiğimiz ruh budur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz milletimizin onurunu bugüne kadar çiğnetmedik, bundan sonra da asla çiğnetmeyeceğiz. Zaman zaman birileri çıkar, sağda solda yazılı görsel medyada, birilerinin, Türk'ün ve Türkiye'nin dışında avukatlığına soyunabilir ama biz diyoruz ki 'işte hizmet işte millet'. Bizim farkımız bu.''

Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti'nin adayı Melih Gökçek de bir konuşma yaptı.

GÖKÇEK: BİZ YOKSULU DOYURDUK, ONLAR YAMYAMLARI

Gökçek şunları söyledi:

"Suları akmayan ve yönetilemeyen, beceriksiz yöneticilerin yönettiği bir Ankara'yı devraldık. Hastalara şifa, sofralara ay, engellilere akülü araç olduk. Gençlere arkadaş olduk, çünkü insanız biz, çünkü hayra aşığız biz. Biz hizmeti, çalışmayı biliriz, halka hizmeti Hakka hizmet olarak biliriz. Avrupalı nasıl yaşıyorsa Türkiyeli de aynı şekilde yaşamalı. Ak Parti'nin Ankara Belediye Başkan adayları bugün huzurunuza çıkıyor. Sayın Başbakanım size söz veriyorum, durmak yok, dağılmak yok. Aday olmayan arkadaşlarımız küsmediler, aday gibi çalışacaklarını söylediler. İşte AK Parti, işte adaylar, işte aday adayları. Bunun için kazanacağız. Eşösiz eserler verdik sizin desteklerinizle. Kıskananlar oldu. 104 alt-üst geçit yaptık. Kızılırmak'tan 384 km boru döşeyip 20 yıllık suyunu getirdik. Biz fakir fukarayı doyurduk, onlar yamyamları doyurdular. Biz çalıştık onlar iftira attı. Biz çalıştık skandal belgeler onlarda cıktı. Rüşvet almak onursuzluğun en büyüğüdür. Kim yaparsa yapsın farketmez ama elinde delil olmadan iftira atan da rüşvet alan kadar onursuzdur."

MELİH HEDEF: 25-1 BELEDİYE

"Karayalçın'dan kalan borçları ödüyoruz. Başlayıp da bitirdikleri tek bir projeleri yok. Bırakın yaptıklarımızı yapmak, bunu hayal etmek bile onlara çok. Ankara'da solda birlikleri Karayalçın'ı ön plana çıkardılar. Biz sağı bölüp sol olarak çıkacağız diyorlar. İstanbul'da baronlar bu adayları parlatıyorlar. Biz sağduyulu vatandaşlarımızın bu oyuna düşmeyeceğine inanıyoruz. Hem Ankara hem de Türkiye'de geçcen seçimlerden çok daha büyük netice alacaktır AK Parti. Ankara'da 25+1 almak kaydıyla burada hep birlikte başarıya söz veriyoruz."



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    29,863 µs