En Sıcak Konular

Çarşaf açılımının mimarı CHP'yi terketti

4 Şubat 2009 13:34 tsi
CHP'de çarşaf açılımının mimarı Emin Atmaca, türbanlı akrabaları ile birlikte parti rozetini çıkardı. Atmaca, CHP'li Sevigen'den etik olmayan bazı teklifler aldığını iddia etti

CHP çarşaf açılımının mimarı olan Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Emin Atmaca, türbanlı akrabaları ile birlikte parti rozetini çıkardı. Atmaca CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in kendisine etik olmayan bazı tekliflerde bulunduğunu iddia etti. 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katıldığı ve ailesindeki çarşaflı bayanlara rozet takılan töreni organize eden Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Emin Atmaca, bu kez de rozet çıkarmak için basın karşısına geçti. Eyüp'teki Atmaca Düğün Salonu'nda ailesi ve destekçileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Atmaca, kendisine Mehmet Sevigen tarafından belediye başkan adaylığının teklif edildiğini belirterek, "Sayın Sevigen bana "Genel merkezle konuştum, adaylığın tamam" demiştir. Partiye katılım törenini birlikte organize ettiğimizi söylemişti. Sayın Genel Başkan Baykal bana ve akrabalarımıza rozet takmıştı. Ancak daha sonra Mehmet Sevigen benden kabul edemeyeceğim etik olmayan isteklerde bulunmuştur. Sayın Sevigen'den bu tavrı görmem beni yaraladı ve 19 Ocak 2009'dan itibaren belediye başkan aday adaylık sürecim sone erdi. Ben ve CHP'ye katılan 7 bin dostumuzun da Sevigen ve onun gibilere desteğimizi çektiğimizi belirtmek isterim" dedi.

Basın toplantısında Emin Atmaca'nın Hukuk Müşaviri Selami Kurt ise hazırlanan basın açıklamasını okudu. Atmaca'nın imzasını taşıyan açıklamada Mehmet Sevigen ağır bir dille eleştirilerek, "Mehmet Sevigen yapılacak partiye katılım töreninin kalabalık olması gerektiğini, özellikle türbanlı kadınları organize etmemi istemiştir. 7 bin Erzurum ve çevre illerdeki akrabalarla birlikte CHP'ye katıldım. Sayın Baykal'da bu törende salonda bulunan  15 bin kişinin Eyüp Belediye Başkan adaylığımın hayırlı olmasını diledi. Hatta bu tören kamuoyunda CHP'nin çarşaf açılımı olarak yer buldu. Ancak Mehmet Sevigen bu aşamadan sonra farklı zamanlarda çeşitli yerlere bağış yapmamı istemiş ve nerelere bağış yapacağımı adres vererek bizzat yönlendirmiştir. Mehmet Sevigen'in tavır ve davranışlarında anlayamadığım değişimler olmuştur. Her şey ile ilgilenen Mehmet Sevigen gitmiş sadece etik olmayan ucuz hesapların peşinde koşan bir Mehmet Sevigen gelmiştir. Etik olmayan bazı talepleri karşısında çalışma arkadaşlarımızda şok oldu. yaptığım değerlendirme sonucunda kendi çıkarları için başkalarını kullanan , istikbal hesabı olan siyasetçilerle çalışmayacağımı, adaylıktan çekildiğimi 10 Ocak 20096'da ilettim. CHP yönetimine ve parti üst kurullarına hakim olan bu bozuk anlayışın devam ettiğini görmek şahsım ve arkadaşlarımı son derece üzmüştür. CHP ve MEGHMET Sevigen bu sefer yanlış hesap yapıp, baltayı taşa vurmıuitır. Adaylık süresince ortaya konan bu yanlış davranışa sessiz kalmam mümkün değildir. Muhafazakar bir aileye sahip olduğumu bilen Mehmet Sevigen ve CHP yetkilileri ailemden birkaç kişiye CHP rozeti takmak suretiyle baş örtüsü sorununu ortadan kaldıran yasa düzenlemesini Anayasa Mahkemesi nezdinde iptal olmasının faturasını sandıkta ödemekten kurtulmak istemiştir" denildi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Atmaca, Sevigen'in taleplerinin neler olduğu ve bağış yapılması istenen yerin neresi olduğunun sorulması üzerine, "Kendisi beni nerelere gönderdiğini biliyor. Onları istifaya davet ediyorum. İstifa etmediği takdirde onunla canlı yayında karşı karşıya gelip konuşacağız" dedi.

Atmaca, iddia ettiği bu talepleri Baykal'a iletip iletmediği ve adaylıktan çekildiğini açıklamak için neden bu kadar beklediği sorusuna ise, "Sayın Genel Başkanımıza bu konuyu açıklama fırsatım olmadı. Zaten Sevigen'in Genel Başkan'ın sağ kolu olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir. Sayın İl Başkanı Gürsel Tekin'in "Emin Başkan dosyanızı geri aldırın ben sizinle görüşeceğim" şeklinde ısrarları oldu. Bende Eyüp belediye başkan adayının açıklanmasını bekledim" diye konuştu.

Basın toplantısı sırasında sık sık Mehmet Sevigen aleyhine sloganlar atılırken, toplantının sonunda Atmaca, türbanlı yakınları ve destekçileri parti rozetlerini çıkardı.

haber 7



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs