CIA, Paşadan intikam peşinde! | " /> CIA, Paşadan intikam peşinde! | "/>

En Sıcak Konular

CIA, Paşadan intikam peşinde!

4 Şubat 2009 11:33 tsi
CIA, Paşadan intikam peşinde! CIA'in, silah tüccarı Stoffel'in Kuzey Irak'ta öldürülmesinin faturasını Levent Ersöz'e kestiği iddia ediliyor.

Jandarma İstihbarat eski Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tutuklanması istemiyle çıkarıldığı mahkemede "CIA beni öldürtmek istedi. Hakkımdaki koruma kararı emekli olduktan sonra da devam etti" dedi. Ersöz'ün ifadesinde bahsettiği CIA tehdini araştıran y, ABD'nin bölgedeki silah pazarını elinde tutan ve Kuzey Irak'ta öldürülen CIA'in eski bölge şefi Dale C. Stoffel öldürülmesiyle ilgili dosyada Ersöz'ün adına ulaştı.

'YEŞİL HAT'TA SIR CİNAYET

Levent Ersöz'ün görevde olduğu dönemde meydana gelen en önemli olaylardan biri, Aralık 2004'te Kuzey Irak'ta 'Yeşil Hat' olarak bilinen güvenli bölgede Amerikalı müteahhit Dale C. Stoffel ve ortağının öldürülmesiydi. Stoffel ve ortağı Joseph J. Wemple, şirketleri Wye Oak ve CLI adına iş takibi yapıyordu. İki ortak Taci'de Amerikalı yetkililerle toplantıdan çıkıp, Bağdat'taki 'Yeşil Bölge'de araçları durdurularak maskeli kişiler tarafından kurşuna dizildi.

KİRLİ SİLAH TİCARETİ

Öldüren Stoffel'in bilgisayarına el koyan saldırganlar elde ettikleri bilgileri (CIA-kukla yönetim-Irak'taki ABD askeri yönetimi-Lübnanlı aracılar arasındaki trafik, devlet ihaleleri, kayıp silahlar, özel yazışmalar) internette yayınladı. Bilgiler açıklandıkça Kuzey Irak'ta on milyarlarca dolarlık yağma, Amerikan istihbaratının kirli silah ticareti de ortaya çıktı.

RUSLAR  ADINA DEVREDE

Washington'dan, Lübnan'a ve Türkiye'ye uzanan büyük kaçakçılık ve dev silah ticaretinde kurduğu dinleme ağı ile bilgi sahibi olduğu iddia edilen Levent Ersöz'ün elindeki telefon kayıtlarıyla yüzlerce kişiyi etkisiz hale getirdiği iddia edildi. Dev silah pazarını Rusya'ya açmak için o dönemde bağlantılarını kullanmaya başladığı ileri sürülen Ersöz'ün 70 milyar dolara varan silah anlaşmalarında bizzat bulunduğu ileri sürüldü. Ruslar'ın silah pazarına girmek için atak yaptığı bu dönemde Amerikalı müteahit Dale C. Stoffel ve ortağının öldürülmesiyle CIA'in Levent Ersöz'ün peşine düştüğü iddia edildi. Ersöz'e bu nedenle görevli olduğu dönemde özel koruma verildiği belirtildi. Ersöz emekli olunca da Rus silah firmasına danışmanlık yaptı.

40 milyar $'lık pazar elindeydi

Stoffel, CIA'nın Irak'taki gölge başkanıydı ve 'Arap Lawrence' olarak biliniyordu. Bush ailesiyle çok yakın bağlantısı olan Stoffel, onlar adına iş takibi yapıyordu. CIA adına dünya silah ticaretine yön veriyordu. İddialara göre Stoffel, Amerika ve İngiltere tarafından Irak'ın silahlarını yağmalamak ve gerekli yerlere transfer etmekle görevlendirildi. Bu 40 milyar dolarlık silah, askeri mühimmat ve hurdaya çıkarılan malzemelerin paraya çevrilme görevi bizzat Stoffel'e verildi.

Yeni Şafak



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,584 µs