En Sıcak Konular

Çatlı'nın çantası aslında nerede?

4 Şubat 2009 08:45 tsi
Çatlı'nın çantası aslında nerede? Sami Hoştan'ın elinde olduğunu iddia ettiği Abdullah Çatlı’nın çantası aslında nerede?

Soruların yanıtı adli emanette bekliyor

Sedat Bucak’ın, ‘Çatlı’nın çantasındaki belge ve fotoğraflar’ diye mahkemeye sunduğu deliller 5 yıldır devletin elinde.

Adli emanette bekleyen belgeler arasında Korkut Eken’in 21 sayfalık gizli istihbarat raporunun olduğu da iddia edilmişti.

ERGENEKON terör örgütü tutuklusu Sami Hoştan’ın ‘Abdullah Çatlı’nın kayıp çantası bende’ açıklaması, Susurluk’da ortaya çıkan derin çete ile Ergenekon arasındaki bağlantıyı da belirginleştirdi. Şimdi tüm gözler kayıp çantadaki ‘ilişkiler ağını çözecek belgelere’ çevrildi. Çatlı’nın yakın arkadaşı Haluk Kırcı, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde 12 Ocak 1999’da verdiği ifadede, çantadakilerle ilgili olarak ‘Mikro Uzi marka bir silah, telefon fihristi, şahsi belgeleri ve günlük benzeri bir defteri vardı. Bordo kaplı telefon fihristinde bütün ilişkilerini yansıtan telefon numaraları yazılıydı. Çanta şifreli ve kahverengi deri kaplıydı. Eğer çanta bulunursa Susurluk çözülür’ demişti. Çatlı’nın öldüğü kazadan ağır yaralı olarak kurtulan eski DYP Milletvekili Sedat Bucak, Çatlı’ya ait çantadaki bazı belge ve fotoğrafları, 8 yıl aradan sonra 29 Eylül 2004’te yargılandığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim etmişti.

‘OKUNMASI DEVLETE ZARAR VERİR’

Bucak ‘Devletin sırlarını içeriyor, bunların okunması devlete zarar verebilir. Bu belgeler kazadan sonra Mehmet Özbay’ın (Çatlı) çantasından çıkan belgelerdir’ demişti. Beş yıldır adli emanette bekleyen bu belgeler arasında Çatlı’nın Korkut Eken ve Sedat Bucak’la çektirdiği fotoğraf, Çatlı’nın bazı orgenerallerle çektirdiği fotoğraflar, Sakıp Sabancı’nın Mehmet Özbay’a imzaladığı ‘Değişen ve Gelişen Türkiye’ kitabı, telefon fihristi, yabancı bir başbakan’ın Mehmet Özbay adına imzaladığı bir belge ile Korkut Eken’in 21 sayfalık gizli istihbarat raporunun olduğu iddia edilmişti. Haluk Kırcı’nın avukatı Hüseyin Ayan ‘Sami Hoştan yalan söylüyor. Hoştan Çatlı’yı Ömer Lütfü Topal cinayeti nedeniyle tanıyor. Bu ikili mahkemelerde tanıştı. Madem çanta ondaymış daha önce neden söylememiş. Bence karanlık popüleritesini artırmaya çalışıyor’ dedi. Çantada olduğu iddia edilen ‘Mikro Uzi marka silah’tan Bucak ile Hoştan’ın söz etmemesi dikkat çekiyor.

star



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs