müthiş intikamı ! | " /> müthiş intikamı ! | "/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük'ün, Paşa'dan müthiş intikamı !

4 Şubat 2009 08:27 tsi
Veli Küçük'ün, Paşa'dan müthiş intikamı !
Kasetin sızdırılması, Karadayı'nın Küçük için kullandığı söze cevap mı?

Adem Yavuz Arslan / Bugün

‘O adam’ın cevabı ve Ersöz’ün arşivi

Ankara baş döndüren bir gündeme sahip. Üzerinde düşünülmesi, analiz edilmesi gereken çok sayıda olayı aynı gün içerisinde yaşıyoruz.

Ergenekon duruşmalarında tarihi öneme sahip itiraflar ve ifadeler var. Siyaset kızışmaya başladı. Fakat Erdoğan'ın Davos çıkışı gündemi adeta kilitledi. Dün Meclis grubunda neredeyse tek gündem Davos'tu. Oysa şu anda adaylar, projeler, vaatler havada uçuşmalıydı.

Bütün bu hengamede çok önemli bir konu; Karadayı'nın ses kaydı gürültüye gitti. Malum İ.Hakkı Karadayı'ya ait ses kaydı internete düşmüştü. Kayıtta, Karadayı'nın Erkan Mumcu'yu ve bazı vekilleri aradığı, meclise girmeyerek 367 tezine destek vermelerini istediği belirtiliyordu.

Parti liderine küfürlerin de yer aldığı kayıtta AK Parti'nin seçimden önde çıkması durumunda 'askerin müdahale etmesi gerektiği' söyleniyordu. Mumcu telefon konuşmasını teyit ederken Karadayı'da ' kayıttaki ses bana ait ama bazı bölümleri montaj' demişti. Fakat kasetin içeriği kadar sızdırılması da ilginç.

Özellikle de zamanlaması. Ankara kulislerine göre kasetin sızdırılması, Karadayı'nın Veli Küçük için kullandığı 'o adamı tanımam' sözüne bir cevap. Malum, Karadayı tutuklu bulunan Küçük Paşa için 'o adamı tanımam, hiç görmedim' demiş, Küçük de 'O adam değilim. Tuğg.Veli Küçük'üm' demişti.

İşte tam bu nokta da gündemsiz bir şekilde ortaya dökülen kaydın Karadayı'ya bir tepki olduğu belirtiliyor. Yine duyumlara göre bir kısmı yayınlanan ses kaydı orijinal de bir saatten fazla. Yayınlanmayan bölümlerinde de Erdoğan ve Gül'e hakaretler var.

Kayıtlar da 1 Temmuz'da yurtdışına kaçan, 5,5 ay sonra tebdili kıyafet hastanede yakalanan Tuğg. Levent Ersöz'ün arşivinden çıkmış. Yani gazetecileri, işadamlarını, siyasetçileri dinleyen ETÖ mensupları komutanları da dinlemişler. Üstelik bunları da arşivleyip günü gelince bir şekilde dolaşıma sokmuşlar. Tabi bu ses kaydının sızdırılmasının mesaj yönü de önemli. Acaba Levent Paşa'nın arşivlediği 2 bin 500 kayıtta başka neler vardı?

Susurluk çantaları ve gizli servisler

İlginçtir, son dönemde Ergenekon duruşmaları ilginç çıkışlara sahne oluyor. Uzun süredir içeride olan sanıklar ya tepki olarak ya da 'dışarıdakilere' mesaj olarak ilginç açıklamalar yapabiliyorlar. Hiç gündemi değilken eski ses kayıtları ortaya dökülüyor.

Ya da çapraz sorguda dağılıyorlar. Sami Hoştan da sürpriz bir şekilde 'kayıp çanta bende' dedi. 3 Kasım 1996'da meydana gelen kaza sonrası olay yerine ilk giden Hoştan Çatlı'nın cesedini almış, toprağa verilmesine nezaret etmişti. Hoştan'ın durup dururken 'çanta boş' demesi de fazlasıyla kafa karıştırıcı. Çünkü iddianame de yer alan kayıtlara göre Veli Küçük, 'Eğer çanta başkalarının eline geçseydi mahvolurduk' demişti. Çatlı'nın yakın dostu Haluk Kırcı, 1999'da verdiği ifadede 'Çatlı çantayı yanından ayırmazdı.

İçinde mikro uzi, telefon fihristi var. Bütün ilişkiler o defterdeydi. Çanta bulunursa Susurluk çözülür' demişti. Yine aynı davanın kritik ismi Sedat Bucak da Çatlı'nın generallerle çekilmiş fotoğraflarını, bazı bakanların isimlerinin bulunduğu telefon defterini mahkemeye sunmuştu. Bucak 'belgeler gizlidir. Açtığımda devletin sırlarını içeren şeyler gördüm'demişti.

Musevi asıllı işadamı Nesim Malki cinayetinden sonra 'iyi Türkçe konuşan, Ortadoğulu' bazı kişilerin Bursa, Yalova, İzmit bölgesinde çalışmalar yaptığı güvenlik birimlerinin gündemindeydi. Duyumlara göre de Malki'nin para trafiğini kaydettiği ajandasını arıyorlardı. Hatta listede ismi olan ünlü bir isimle ilgili helikopter hadiseleri anlatılmıştı. Sınırötesi operasyona konu olan alacak listesi ETÖ soruşturması sırasında Perinçek'ten çıktı. Deftere göre Malki 9.7 milyar doları yönetiyordu.

Ünlü işdamları da borçlu olarak listedeydi. İşte o ajandanın ve çok sayıda önemli evrağın çantalarda olduğu konuşuluyor. Yani birden fazla çanta Susurluk aracındaydı. Tabi Hoştan'ın durup dururken çantayı gündeme getirmesi 'eski defterleri açarsak işler kötü' olur mesajı mıdır? İhtimal dışı tutmamak gerek.

 



Bu haber 1,853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs