gizli kodları elinde! | " /> gizli kodları elinde! | "/>

En Sıcak Konular

Komutanların gizli kodları elinde!

4 Şubat 2009 08:21 tsi
Komutanların gizli kodları elinde!
Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanığı Hayrettin Ertekin, üst düzey komutanların gizli iletişim kodları olan 'Taffics' numaralarına kadar biliyormuş.

Ertekin, teknik takibe takılan telefon görüşmelerinden birinin eski bir Genelkurmay başkanı olduğunu ileri sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen Ergenekon davasının dünkü duruşmasında savunma yapan sanık Ertekin, üç farklı telefon görüşmesi kayıtları haricinde hakkında delil bulunmadığını ileri sürdü. Hakkındaki suçlamanın kaldırılamayacak kadar vahim olduğunu anlattı, ortada bir örgüt olmadığını savundu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ya da tutuklanan kişilerin büyük bir bölümünü tanımadığını, İP üyeleriyle tutuklandıktan sonra tanıştığını, Türk siyasi hayatında böyle temiz kalmış insanlar olduğuna inanamadığını söyledi. Tutuklu kaldığı süre boyunca sanık Doğu Perinçek'in 3 kitabını okuduğunu, 13 kitabını da sipariş verdiğini aktardı.

Üst düzey komutanlara ait telefon listesinin kendisinde neden bulunduğunu şöyle anlattı: "Savcılık makamı tarafından hakkımda iddia edilen bir diğer suçlama, sözde terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde açıklanması yasaklanan bilgileri temin ettiğim suçlamasıdır. Yapılan aramalar sonucu TSK'ya mensup bazı şahıslara ilişkin telefon listesi bulunmuştur. Benim Enternet Group diye Bulgaristan'da şirketim var. Bu şirket TSK'ya silah, yazılım, mühimmat satar. Komutanların telefon numaralarının bende olması normal. Komutanların Taffics numaralarına kadar biliyorum. Zaman zaman Harp Akademileri'ne davet ederler, kurmay subaylara ders veririm. Komutanların eşlerinin, çocuklarının isimlerini bile bilirim. Komuta kademesiyle, Genelkurmay başkanlarının hepsiyle tanışırım."

Ertekin, kendisine ait telefon tapelerini anlatırken, "Telefon tapelerini inceledim. Suç unsuru yok. İlk telefon tapesini okuyayım. X şahısla yapmışım bu konuşmayı. Bu X şahıs bir Genelkurmay başkanı ile yapılan konuşmadır." dedi. Daha sonra konuşmayı okumaktan vazgeçtiğini söyleyerek savunmasındaki diğer konulara geçti. Örgütün medya yapılanmasında yer aldığı iddialarını reddeden Hayrettin Ertekin, "Medya patronu olmam, gazetemde yazılar yazmam, yanımda 197 gazetecinin çalışması suç sayılabilir mi?" diye sordu.

samanyoluhaber



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,397 µs